Laguna 2 fl czy vectra c

04 Lis 2014, 19:48

Witam. Zastanawiam się nad dwoma autami renault laguna II fl 2.0T vs opel vectra c 2.0T oba auta interesują mnie w wersji kombi. Auto będzie przerabiane na lpg. Bardziej mi się podoba laguna podobno po lifcie zostały usunięte usterki które miała przed liftem. Znajomy ma taką lagune ze Szwajcarii sprowadzoną i nie narzeka Prosze o opinie.
kpolski
Nowicjusz

Przebieg/rok: 21tys. km
Auto: audi a4 b5
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna

04 Lis 2014, 20:38

Nie wiem jak z Laguną 2 po lifcie.
Znajomy Laguną 3 przejechał 260 tys w 4 czy 5 lat całkowicie bezawaryjnie.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

04 Lis 2014, 22:00

Ja bym brał lagunę. Przede wszystkim nie wygląda w środku jak matiz (mówię tu o vectrze). Jest solidnie zrobiona, rzeczywiście wyeliminowano usterki. Pod lpg się chyba nadaje
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc :)
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.3 161
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

05 Lis 2014, 15:55

Vectra C w środku też nie wygląda jak Matiz,bez przesady,ale faktycznie wnętrze ma nieco uboższe i to trzeba jej przyznać. Laguna po lifcie nie sprawia już problemów z elektroniką tak jak miało to miejsce w poprzedniej wersji,więc akurat co do tej kwestii możesz być spokojny. Komfort jazdy jak dla mnie porównywalny,ciężki wybór.
Sambert
Nowicjusz

Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: VW Golf
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

05 Lis 2014, 16:06

Vectra łatwiej i drożej sprzedasz ale komfort i wykonanie w środku jak dla mnie na + dla laguny
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra