Laguna 2 Problem z elektryką.

03 Lip 2019, 18:20

Witam, dzien jak codzien na rano do pracy, wychodze chce otworzyc auto i nie chce sie otworzyc. Wyciągam kluczyk z karty, otwieram z kluczyka, wchodze do auta, wkladam karte i boom. Diody migają nie mozna odpalic. Przy wciśnięciu hamulca, jak załączy sie stop przy włączeniu świateł zwyklych przeciwmgłowych i na start juz zachwycal ale nie zapalił. Miałem tak juz 2 razy z tym autem, wtedy kombinowalem ze swiatlami kierunkami włączalem i wyłączalem - jakos odpalil, a teraz nie. Moze mial ktos kiedys taki problem i mi pomoze. Link do filmu na yt:

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Pozdrawiam. :D
miki19972
Nowicjusz

03 Lip 2019, 19:38

Sprawdź na początek klemy na akumulatorze. Mi to wygląda na jakieś zwarcie przez co wszystko zaczyna wariować, jakieś problemy z przekaźnikiem... ciężko to jednoznacznie stwierdzić po tym co widać.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

03 Lip 2019, 19:55

Przecież to tylko Laguna i jej fochy, nic nadzwyczajnego. Pewnie wsądziesz za kilka dni i odpali bez problemu jak by nigdy nic. Możesz posprawdzać połączenia elektryczne
kostki
klemy
masy
przekaźniki
ale szczerze mówiąc wątpie aby to pomogło.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

03 Lip 2019, 20:36

Mojej lagunie zawsze przechodziło samo. Za kilka dni będzie okej :ok:
machu4123
Nowicjusz

Zdjęcia: 1
Miejscowość: Mielec

03 Lip 2019, 20:37

Ewentualnie odepnij akumulator na 10 minut i też powinno pomóc.
machu4123
Nowicjusz

Zdjęcia: 1
Miejscowość: Mielec

03 Lip 2019, 22:23

Dodam jeszcze ze wlasnie te odglosy spiecia dochodzą z lewej strony gdzie znajdują sie bezpieczniki, pozostaje czekac, bo pewnie macie racje i samo przejdzie :ok:
miki19972
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault na salonie Rétromobile
    Renault na salonie Rétromobile, obowiązkowym wydarzeniu dla wielbicieli zabytkowych samochodów, odbywającym się w dniach 5-9 lutego 2020 roku na terenach wystawienniczych przy Porte de Versailles (hale 1, 2 ...
    Kia Picanto - samochód do miasta
    W Polsce do Kia Picanto należy nieco ponad 9 proc. rynku. Produkowany od 2003 roku, mały "Koreańczyk" doczekał się trzech generacji. Najnowszą wprowadzono w 2017 roku. Pod maską Picanto może się znaleźć jeden z dwóch ...

04 Lip 2019, 16:28

Dzis juz reaguje inaczej, nie otworze go nadal z karty, tylko z kluczyka. Gdy wkladam karte to jest wszystko normalnie zapalaja sie kontrolki , lecz nie odpala, wgl w zaden sposob nie reaguje na start/stop a gdy tylko wlacze swiatla albo wcisne pedal hamulca (stop) to wszystko gasnie, gdy wylacze juz swiatla to jest tak jak byc powinno ale wciąż nie odpala. Moze teraz po tym jak napisalem jakis fachowiec elektryk moglby bardziej sprecyzowac w czym tkwi problem... :happy:
miki19972
Nowicjusz