Laguna benzyna-Vectra diesel-Scenic beznyna- co do 25tys.

28 Paź 2011, 13:11

Jak w temacie.
Mam ok 25tys. zastanawiam się nad Reniami Laguną i Scenikiem w benzynie 2.0 135KM - lub alternatywnie Opelek Vectra w dieselku.
Znalazłem coś na forum że Peugeot 407 w benzynce całkiem dobrze się sprawuje.

Co myślicie o moich wyborach? Co byście wybrali na moim miejscu bądź gdzie widzicie niebezpieczeństwo wtopy :)

Opinie ogółu o poszczególnych markach każdy zna, więc mnie interesują tylko Wasze konkrety.

Dzięki za pomoc
maryszet
Obserwowany

Auto: Laguna II 1,8+lgp

28 Paź 2011, 14:34

przy dzisiejszych cenach paliw to polecil bym Ci jakiegos benzyniaka zawsze mozna gaz wstawic do tego mniej awaryjny i mniej kosztowny przy ewentualnych naprawach , stawial bym na lagune no chyba ze masz duza rodzine i potrzebne ci wieksze auto to scenik rowniez jak najbardziej , ile km robisz rocznie i gdzie auto ma byc uzytkowane w miescie czy w trasach ?
bioly21
Zaawansowany

Miejscowość: malopolska
Prawo jazdy: 17 08 2002
Auto: Alfa159 , Civic VII

28 Paź 2011, 15:48

Też bardziej jestem za benzynką.
Lagunki miałem już dwie (obie Pb) i bardzo dobrze wspominam i aktualnie też mam Lagunke ale może czas na zmiany? :D
Dziś sporo poczytałem o Peugeot 407SW w benzynce to też całkiem fajne autko. Co sądzicie?

Tym autem przewidywany przebieg to 10-15 tys. więc skromnie i tak naprawdę raczej jestem skłonny nie wstawiać gazu. Auto przeważnie jest u mnie 2-3 lata, więc muszę zbilansować co warto? Dużym ZA dla gazu z doświadczenia wiem jest łatwiejsza sprzedaż nawet jak bilans wyjdzie na zero.

Trasy mniej więcej 50/50
maryszet
Obserwowany

Auto: Laguna II 1,8+lgp