Laguna II. Zamknięcie drzwi bez akumulatora.

02 Lut 2012, 21:15

Witam!
Podobnie jak w temacie chciałem się dowiedzieć czy możliwe jest w ogóle zamknięcie jej bez akumulatora? Chcę go wykręcić żeby podładować bo przez te mrozy nie chce odpalić, a boje się zostawić auto otwarte.
Z góry dziękuję za pomoc.
Kucharzyna
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001

03 Lut 2012, 21:57

Jeśli nie ma typowych zamków na klucz,to auta nie zamkniesz bez akumulatora.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

03 Lut 2012, 23:12

jest jeszcze taka opcja,otworzyć maskę,załączyć centralny żeby się dźwi zamknęły,wyjąć akumulator i zatrzasnac maskę tylko że to będzie ostatnie zamknięcie samochodu.
Jako że jestem mechanikiem oferuje możliwość ogladniecia samochodu do kupna oraz np.zrobienia dodatkowych zdjęć
zwykle dla osób z forum biorę tylko za paliwo i jakieś do około 100-150zł za pomoc
seba145
Zaawansowany

Miejscowość: bydgoszcz
Prawo jazdy: 27 09 2011
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Peugeot 307sw 2.0Hdi 90km2002r
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

04 Lut 2012, 08:45

Tak,tak racja,zapomniałem wyjaśnić,że zamknąć się da,tylko już nie otworzy,u mnie z lewej strony nie ma zamka na kluczyk, a z prawej strony jest,tylko,że przez nieużywanie się zaciął,gdy siadł mi kluczyk od central i immo(razem),to by zamknąć auto i otworzyć gdy jestem w środku,nie ma problemu,gdyż mam na desce przycisk,jeśli chcę zamknąć auto teraz i z niego wysiąść,to muszę wcisnąć wszystkie dzyndzle przy drzwiach,po kolei,ale tak jak pisze Seba, już auta nie otworzę.Musiałbym dostać się do któregoś przewodu ciśnieniowego centralnego zamka,powiedzmy tego,który otwiera mi klapkę wlewu paliwa,i w niego pompką wtłoczyć powietrze,wtedy podobno auto się otwiera,u mnie ostatecznie mogę coś takiego zrobić,ale jeśli zamknąłbym auto pilotem,to wtedy klapka też jest zablokowana!Niestety,lepiej jest zostawić chociaż jedne drzwi otwarte,trzeba by mieć ogromnego pecha,by ktoś akurat się napatoczył(złodziej).
PhantomASA1
Forumowicz VIP

04 Lut 2012, 14:15

O ile mnie pamięć nie zawodzi to kluczyk jest w karcie , a dostęp do wkładki w drzwiach jest po zdjęciu zaślepki przy klamce . Chyba lewa .
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

04 Lut 2012, 14:20

A widzisz Bonifacy,to warto wiedzieć,bo dziwnym było by to,że w ogóle nie ma możliwości otwarcia auta kluczykiem normalnym! :wink:
PhantomASA1
Forumowicz VIP