Panowie, niema co sie kłocić
Zeby była jasnosc, przedstawie skad wzięła się laguna, która w zasadzie po zaczerpnieciu wiedzy na ten temat przez ostatnie dni jest juz nieaktualna.
Generalnie jakis czas temu zalozylem temat apropo fajnego auta do 40k.
moje typy to były wtedy Passat b6/b7, A4 B8, BMW E60, E90 - stąd to porównanie i wymarzone e92. w międzyczasie odradziliscie mi passaty, okazalo sie ze e60 jest drogie w utrzymaniu, więc zostało a4 posiadające srednie opinie, E90 i E92. Niestety nie moge znalezc nic sensownego z e92 w tym budzecie i juz przestałem sie łudzic, wtedy zobaczylem na ulicy lagune coupe ii postanowilem dowiedziec sie czy moze satnowic realna alternatywe, pełnowartosciowa - dziś juz wiem ze nie. Zawsze podobał mi sie Lexus is, rozsadny wydawał się byc 220d-> niestety znów jest jakies ale ...;/ więc padło na Is 250 o którym toczy sie rozmowa jak alternatywy dla wspomnianej wczesnie e90 i a4 oraz insignii.
Generalnie chciałbym fajne autko które bedzie wygladalo dynamicznie ( jestem jeszcze mlody i efekt wizualny jest dla mnie bardzo ważny), musi sie fajnie zbierac i jego utrzymanie nie kosztowac worka pieniedzy -> nie chce sobie odmawiac zbyt duzo i zyc tylko po to by utrzymac auto.
Nie zamierzam odwiedzac ASO bo mnie zwyczajnie nie stac aby płacic więcej praktycznie za to samo ( wiem teraz pewnie pojawia sie hejty po co ci auto na ktore cie neistac itp) ale poprostu uwazam ze poza aso tez mozna serwisowac auto. Generalnie chcialbym aby sprawdzil sie schemat z poprzednich aut Dobry mechanik + czesci np z intercars.
rocznie robie z 12 tys. km wiec auto nie bedzie jakos bardzo zylowane i bede o nie dbał, ma raczej posluzyc przez kilka lat wiec chce rocznik 06'+ (nie starszy niz moj poprzednik)
tak oto wyglada cala historia.