Znaczy zeby byla jasnosc, nie interesuje mnie typowo sportowy charakter taki dosc hardcorowy, bo wtedy bym pewnie myslal o jakims m3 e46, ja potrzebuje auta do poruszania na codzien, na wakacje itp, ktore bedzie efektownie wygladalo i zapewnialo zadowalajace osiagi tj dla mnie hmm jakby to.opisac, ponizej 9 do setki, znajomy ma grand scenica z 2.0 dci 150 i dynamika mi starcza a domyslam.sie ze laguna jest lzejsza i doszedlby chip, wazne jest tez to.aby auto zuzywalo rozsadne ilosci paliwa czyli zarowno w bmw jak i lagunie interesowalby mnie max 2.0, co do lexusa to interesowalby mnie, ba chetnie bym kupil 220d wyglad super, utrata wartosci super, prestiz, mocy tez wystarczajaco ale wszedzie czytam fatalne opinie
z kolei 2,5 raczej za duzo pali dla mnie idealem w tej sytuacji jest wspomniane e92 ale no chyba niestety nie w moim budzecie, dozbieranie przez te kilka lat jak ktos wyzej wspomnial nie wchodzi w gre, gdyz wiazalo by sie to z rezygnacja z innych rzeczy a to bez sensu tylko zbierac i odmawiac sobie wszystkiego, pozatym mysle ze za te 4 lata bede mial juz inne priorytety
tak wiec wchodzi w gre wstrzymanie sie ale max z 3-4 mies wiec dozbierac by sie udalo nie wiele. Laguna podoba mi sie z wygladu w coupe aczkolwiek nigdy w niej nie siedzialem a w okolicy nikt nie sprzedaje, chcialbym uniknac poprostu jakiejs tandety znanej mi z fiata ze tu odpada to tam tamto tu cos skrzypi tam trzeszy albo sie odrazu wyciera, ciezki orzech do zgryzienia. Chcialbym tez stylistycznie mlode auto.