Renault:
Laguny I(00'01') sedan/kombi
Thali I (03' - 05')
Honda:
Civic VI (nim nowszy tym lepiej) sedan/kombi
Narazie samochód służyłby mi do dojazdów do szkoły, jakieś zakupy i ewentualnie jakies drobne wypady poza miasto w weekendy max 20 km.
Chciałbym żeby wóz nie był zbyt drogi w utrzymaniu(mało palił,nie awaryjny, tanie części itp.). Nie zależy mi na tym żeby był jakiś super szybki wystarczy zeby mozna nim bylo jezdzic spokojnie 100kmh i tam zeby ewentualnie dało się nim pojechać ze 130kmh wyprzedzając bez strachu że zaraz się rozwali^^ (to na dłuższe podróże, może wyjazd na wakacje).
No i jeszcze w przypadku wyboru lagunki lub civica lepiej jeździ się kombi czy może sedanem. Czytałem gdzieś że sedanem bez czujników trudno parkować tyłem bo nie widać końca samochodu. Osobiście nie miałem do czynienia jeszcze z sedanem.
No to proszę was o odpowiedzi i ewentualne sugestie co do innych modeli samochodów byle by to nie był żaden hatchback bo wolałbym większy samochód żeby w razie założenia rodziny

P.S.
Myślałem jeszcze o pasacie B5 kombi/sedan tylko on chyba drogi w utrzymaniu i troche pali to też weście pod uwagę.
[ Dodano: 18 Lipiec 2010 ]
Pomoże mi ktoś??