LAIK szuka auta do 20.000zł.

12 Sty 2011, 17:19

Dla Toyoty Yaris 2007 I właściciel - 150.000 przejechane - 20.000 zł to chyba sporo...
tornado
Nowicjusz

Miejscowość: Internet

12 Sty 2011, 17:52

tornado napisał(a):Dla Toyoty Yaris 2007 I właściciel - 150.000 przejechane - 20.000 zł to chyba sporo...

czerwone yarisy z polski? nie, dziekuje :lol:
150 tys w 3 lata=flota, przeyte km moze nie zrobia na toyocie wrazenia, co innego sposob w jaki do tego doszlo i owszem
(krecimy do czerwonego pola, ostre hamowanie, gaz w podloge, ostre hamowanie, jazda na zderzaku :roll: )
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

12 Sty 2011, 18:00

Wszystko zależy od właścicielaa. Kolega odkupił Yorisa którym jeździł. Co z tego że był przedstawicielem? Auto nie wiem czy kiedykolwiek jechało więcej niz 120, do końca serwisowane w ASO, bezwypadkowe, zadbane młode auto z dużym przebiegiem który nie zrobił na nim żadnego wrażenia. Żebym szukał takiego auta to kupił bym w ciemno bo wiem jak było uzytkowane. Sam mam auto słuzbowe które również jest zadbane i jak by miało 3 lata i z 200 tys przebiegu nie miał bym obaw aby je odkupić i dalej jeździć, a takich dobrze użytkowanych aut znam bardzo duzo i nie ma co generalizować że wszystkie były mocno eksploatowane.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

12 Sty 2011, 18:07

ja z kolei czesto poprawiam lakierniczo te poflotowce, dla mnie to zwyczajny szrot... :roll:
moj znajomy tez mial propozycje odkupienia 3 letniej pandy ktora jezdzil za 5netto i odmowil :lol: zgadnij dlaczego :wink: stan masakra, a skoro auto trafilo na aukcje dla handlarzy perełką nie jest, wierz mi :wink: lepiej od prywatnej osoby lub sprowadzony zza granicy(ale nie te najtansze oczywiscie)
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

12 Sty 2011, 19:02

tornado napisał(a):Citroen C1 2008 rok, jak z ich awaryjnością itp? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Citroen c1 bazuje na technologi toyoty, i różni się od niej tylko znaczkiem. Jak dla mnie to bardzo dobra opcja. Za 20k masz młode i bezawaryjne autko (zajmuje czołówkę w rankingach niezawodności), silnik jak na 68 koni jest bardzo dynamiczny i nie spala dużo (jechałem takim raz i 100 km/h osiąga już na 2 biegu)
beybe
Początkujący

Miejscowość: Limanowa

12 Sty 2011, 20:51

ja z kolei czesto poprawiam lakierniczo te poflotowce, dla mnie to zwyczajny szrot...
moj znajomy tez mial propozycje odkupienia 3 letniej pandy ktora jezdzil za 5netto i odmowil zgadnij dlaczego stan masakra

Część aut tak jak i po prywatnych osobach jest zajechana i takie własnie naprawiasz. Jeśli kolega miał możliwośc odkupienia auta którym jeździł i się nie zdecydował to tylko świadczy jak jeździł.
Pamiętam jak niestety nie można bylo odkupic swoich aut bo tam wyszła jakas dziwna historia Focus ktorym jeździłem został sprzedany dla handlarza. Miał cos około 150 tys. Potem widziałem ogłoszenie gdzie przebieg był cofnięty na 30 tys i auto szybko zniknęło gdyż faktycznie wyglądało na taki przebieg. W środku czyściutkie zadbane, z zewnątrz jedno obicie parkingowe, więc nie ma co generalizować a przebieg w trasach 150 tys nie jest taki straszny jak bym przejechał tyle w mieście.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

FIAT 500 L - auto zbudowane z myślą o rodzinie
    FIAT 500 L - stylistycznie włoska nowość nawiązuje do miejskiej, kultowej 500-setki, jest autem zbudowanym z myślą o rodzinie. Będzie go można podziwiać podczas targów MOTOR SHOW 2013 w Poznaniu. Większością wymiarów ...