Lakier

06 Sty 2008, 16:33

Mam pytanie - wymienialam zderzak w aucie. Kolor srebrny metalik. Wczoraj wyszorowalam auto po naprawie i widze ze cale auto jest ciemniejsze a zderzak duzo jasniejszy. Naprawe wykonano z AC w salonie firmowym. Ale mam wrazenie ze ktos mnie lekko oszukal. Zawsze mi sie wydawalo ze lakiery jasnieja od slonca. Nie chce miec duzo jasniejszego zderzaka. Reklamowac to czy sciemnieje z czasem. Prosze pomozcie jak cos o tym wiecie
lynx_22
Nowicjusz

• 06 Sty 2008, 20:25

Raczej nie ściemnieje.Jak sam napisałes,lakier na samochodzie jaśnieje(a raczej blaknie) z czasem od słońca lub nawet matowieje.Tutaj chyba lakiernik poszedł po łebkach i niestarannie dobrał lakier.
    Inną sprawa jest,że mógł również iść po łebkach i nie dobierał lakieru komputerowo,tylko ograniczył się do polakierowania lakierem oryginalnym(czyli takim numerem lakieru jak jest na tabliczce).A lakier oryginalny może mieć większa głebię koloru i wydaje ci się,że jest jasniejszy.Tym bardziej,że jest to metalik.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

06 Sty 2008, 21:28

czyli jednak dobrze myslalam ze nie sciemnieje tylko zjasnieje
    Dzieki za odpowiedz
    lynx_22
    Nowicjusz

08 Sty 2008, 19:56

zareklamój to bo puźniej powiedzą że robiłeś na swoją ręke. a i nie ma możliwości żeby lakier ściemniał.
    Chomik90
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Łowicz
    Prawo jazdy: 26 06 2008
    Auto: BMW
    Silnik: 2.0 d 136km
    Paliwo: Diesel
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 1999
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus RX 450h - duży luksusowy SUV
      RX 450h to duży luksusowy SUV o długości 4,89 m z napędem hybrydowym o mocy 313 KM, który przyspiesza do setki w 7,7 s. Zużycie paliwa wg WLTP wynosi od 7,6 l/100 KM. Testerzy Consumer Reports uzyskali średni wynik ...