Lakierowanie audi a3

24 Sty 2009, 22:20

witam, zastanawiam sie nad kupnem audi a3 rocznik 2004 (3-drzwi). Na aucie jest rysa od klucza/gwozdzia. Nie wiem czy jest sens sie w to babrac i brac takie auto do malowania. Sta moje pytanie do "zorientowanych". Czy oplaca sie brac takie auto (cena jest dobra) no i jaki bylby koszt lakierowania (trzebaby kalierowac prawe drzwi i prawy bok tylni).

Oto linki do zdjec tego miejsca... troche malo widac.

[link wygasł]

[link wygasł]

[link wygasł]
kisiol
Nowicjusz

25 Sty 2009, 12:24

Samo lakierowanie jednego elementu to koszt około 300 zł.Do tego dochodzi jeszcze ścieniowanie błotnika przedniego i tylnego,żeby nie było widać różnicy.
Ale jeżeli rysa nie jest głęboka,to można dać to do polerki.
Musiałbyś tym aytkiem podjechać do lakiernika,żeby to zobaczył i ci powie co z tym zrobić i jaki byłby ewentualny koszt.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

25 Sty 2009, 13:34

MotoAlbercik napisał(a):Do tego dochodzi jeszcze ścieniowanie błotnika przedniego i tylnego,żeby nie było widać różnicy.

moglbys to mi wytlumaczyc? bo nie rozumiem po co mialbym ruszac blotnik, skoro pozostale czesci auta sa nieruszane.

jesli jedna czesc za okolo 300PLN to bardzo mi sie to podoba
kisiol
Nowicjusz

09 Lut 2009, 16:11

wiesz co z tego co widziałem na zdjęciach to jak odwiedzisz b.dobrego lakiernika a znam takowego to wystarczy polerka chyba, że faktycznie rysy są do blachy
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
adam-and1
Aktywny

Miejscowość: Katowice
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: szukam igły ;-)
Paliwo: Benzyna

09 Lut 2009, 21:03

Samo lakierowanie jednego elementu to koszt około 300 zł.Do tego dochodzi jeszcze ścieniowanie błotnika przedniego i tylnego,żeby nie było widać różnicy.

Czyżby ? ????? A co to kolega Motoalbercik zmienił zdanie co do dobierania koloru ? Przepraszam za uszczypliwość , ale podobne tematy były wałkowane , bodajrze w zeszłym roku i kolega pisał o dobieraniu skanerem przez komputer i nie brał wogóle pod uwage jakiejkolwiek różnicy . Kolego Motoalbercik ! urządzonko się nie sprawdziło ? Przeciesz miałeś coś takowego na warsztacie ! A może ........ to było tylko ......wyczytane. Jeszcze raz sorry , ale wtedy pisząc o przejściach , wyszedłem na ....... powiedżmy idiote :( :( Mimo tego dalej twierdze , że aby nie było różnicy należy elementy sąsiednie zcieniować .
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...