Lakierowanie całego Mercedesa W124

15 Cze 2009, 10:09

Witam posiadam Mercedesa W124 wstawiłem nowy silnik od wcześniejszego samochodu ojca, zrobiłem tapicerkę i resztę wnętrza ale brakuje jednej rzeczy polakierowania mam garaż pistolet do lakierowania ale nigdy tego nie robiłem :sad: zakupiłem już sam lakier złoty metalik i czarny metalik chcę pomalować go pół na pół stąd pytania :
1 jak mam to zrobić???
2 jak zrobić żeby lakier wyglądał naturalnie i błyszczał jak ch...a
3 co mam dokupić

Myślę że pomożecie mi czekam na odpowiedź :lol:

[url]http://www.polskajazda.pl/foto/foto-zoom/vzooltorun21.JPG[/url]
aleks92
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

15 Cze 2009, 16:46

Poczytaj tutaj powinno pomóc http://www.126fan.pl/www/malowanie.htm
Piter69
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: POLSKA

15 Cze 2009, 22:29

a moja rada taka, jesli chcesz miec mietka lustro, to nie rob tego sam jezeli nie wiesz jak do tego podejsc, tym bardziej w dwoch tonach. uwierz mi na slowo jestem lakiernikiem od 15 lat i do wprawy dochodzi sie po kilku latach ciezkiej pracy. wiec zastanow sie nad tym i oddaj w doswiadczone rece aby nie skrzywdzic tego miecia. pozdro
brian75
brian75
Nowicjusz

Miejscowość: Polnocna Irlandia

28 Cze 2009, 22:19

absolutnie, zainwestuj w lakiernika, bo spaprzesz auto i potem już tylko płacz i zgrzytanie zębów. wiem, bo sama próbowałam :) Najlepiej jakiegoś znajomego znajomego poprosić by za kilka stówek obleciał Ci autko, a jak nie masz kogo zatrudnić, wal do profesjonalistów. Naprawdę warto wybulić, tym bardziej, że kompletnie sie nie znasz... wierz mi, że wyjdzie baaardzo średnio...
Everybody lies.
czarno-biala
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław

05 Lip 2009, 17:02

Tak oczywiście ,ja dałem do lakiernika Merca 5 lat temu i nie żałuję tego czynu ,po tym czasie mam tylko niewielki wyprysk na masce i nic więcej ,nie jest żle jesli nowe Mercedesy po 2 latach paskudnie korodowały?! :sad: :lol:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Tuning Show 2009 - Kraków / relacja
    Zwiedzający podczas 7.Tuning Show w Krakowie mogli zobaczyć mi. in. samochód rajdowy Janusza Kuliga, Ford Focus WRC, którym wywalczał tytuły mistrza Polski w latach 2000-2001. Ponadto był tylno napędowy Ford ...