Lampy mitsubishi carisma I beda pasowaly...

21 Mar 2011, 15:21

witam
czy ktos moze mi powiedziec czy lampy od mitsubishi carisma II beda pasowaly do carismy I???
mam carisme z 97 roku i mam zamiar kupic lampy nowe ale skoro kupowac to juz te ladniejsze pytam bo sa do zludzenia podobne w sklepach intereentowych odpowiadaj krotko nie! wydaje mi sie ze pasuja bo sa prawie identyczne ale chodzi mi o pewnosc bo sprzedawcy kieruja sei rocznikiem i modelem....
adam8407
Nowicjusz

Miejscowość: lubin

22 Mar 2011, 14:42

Carisma przeszła tylko facelifting w 99 r.Patrzę na przody tych obydwu aut i widzę,że przednia lampa w tej po liftingu jest prawie taka sama ale w tym miejscu gdzie jest kierunkowskaz, jest bardziej pozioma.Jeśli ta lampa nie jest zespolona,to wydaje mi się,że do miejsca łączenia z kierunkowskazem jest taka sama,inny jest tylko kierunkowskaz(jego klosz).
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

22 Mar 2011, 20:58

no wlasnie wyglada bardzo podobnie mysle ze beda pasowaly ale szkoda 350 zl jesli nie:)
adam8407
Nowicjusz

23 Mar 2011, 11:25

Idąc tropem liftingu Japończyków powiem na przykładzie Volvo 40 gdzie przecież powstawało przy współpracy z Mitsu , Poliftowe ma takie same lampy maskę i pas natomiast różnią się delikatnie błotniki i nie pasuję pod same kierunki. Na twoim miejscu podjechałbym ze swoją lampą i kierunkiem gdzieś gdzie mają części i przymierzył do polifta bo może być wtopa i wtedy 350 w plecy :evil:
Sprawdziłem w katalogu niestety :cry: nie będą pasowały, róznicę widać przy atrapie narożnik wewnętrzny dolny przedlifta jest zaokrąglony natomiast polift ma kanciasty.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

23 Mar 2011, 20:21

dzieki za podpowiedzi przydaly sie.. szkoda mam perelke a chcialem aby lepiej wygladala:( ale 3,5 setki w kieseni:)
adam8407
Nowicjusz

05 Wrz 2018, 15:39

Witam Panowie,
Musze wymienic jeden z migaczy w swojej carismie '97.
Czy ktos moze przerabial juz taki temat i ma porady praktyczne lub teoretyczne, jakich narzedzi narzedzi uzyc, jak sie do tego zabrac?
Bede wdzieczny za kazda wskazowke.
Pozdrawiam
raru
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Patrz na drogę podczas jazdy
    Polskie prawo zabrania kierowcom korzystania z telefonów komórkowych w czasie jazdy, jeśli urządzenie jest trzymane w ręce. Wiele osób ignoruje jednak ten przepis. Obecnie już nie tylko dzwonią i piszą ...

05 Wrz 2018, 20:19

Jak dobrze pamiętam to kierunkowskaz jest przykręcany, jak podniesiesz maskę to na wysokości kierunkowskazu na pasie głównym jest dziurka w której głębi jest śrubka, śrubki nie odkręcaj do końca bo Ci gdzieś spadnie, wystarczy obrócić ze 2 obroty i możesz wysunąć kierunkowskaz, trzeba bedzie trochę śmiałości bo ma jeszcze 2 zaczepy przylegające do reflektora
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

03 Paź 2018, 18:21

Dziekuje bardzo. Tak jak napisales, wystarczy "poluzowac" srube mocujaca ktora zlokalizowana jest na gornej czesci migacza. Cala wymiana zajela mi 10 miunt :)

Czy moge prosic o porade dotyczaca dywanikow do Mitsubishi Carisma 1997. Chodzi mi zakup przednich wycieraczek, najlepiej z gumy ktore jak najbardziej sa zblizone do wersji oryginalnej (OEM).

Dziewkuje i przepraszam za brak polskich znakow.
raru
Nowicjusz

03 Paź 2018, 19:43

https://allegro.pl/kategoria/dywaniki-d ... t-1-5-0802
Do wyboru do koloru, każde pod ten model będą zbliżone do oryginału
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

15 Paź 2018, 17:49

Witam ponownie, Dziękuję bardzo za pomoc przy rozwiązaniu poprzednich kwestii. Chciałem zapytać o dwie rzeczy odnośnie mojej Carismy 97'. Mianowicie, przełącznik wycieraczek nie działa prawidłowo, jak i przełącznik kierunkowskazów. Kolokwialnie mówiąc, manetka migacza nie odbija w lewo a górna część manetki wycieraczek jest pęknięta, przez co nie mogę spryskiwać tylnej szyby. Pytania: -czy mogę kupić manetki osobno, czy muszę je kupić z tzw. taśmą? -czy muszę zdejmować kierownice aby dokonać wymiany manetek? Dziękuję bardzo. Pozdrawiam
raru
Nowicjusz

15 Paź 2018, 17:58

musisz zdemontowac kierownice niestety. Do wymiany masz caly przelacznik zespolony. Tu masz aukcje https://allegro.pl/listing?string=pajak ... i-1-1-0806
Kao
Moderator
Awatar użytkownika