Lampy tył saxo

13 Kwi 2013, 23:57

Witam, od dłuższego czasu oglądam się właśnie za takimi lampami typu lexus, miałem już nawet kilka na oku, ALE zawsze gdy zadawałem sprzedawcy pytanie czy lampy będą pasowały do saxo po lifcie (mój rocznik 2001), uzyskiwałem odpowiedź "może", "powinny". Nie chciałbym za bardzo kupić dwóch tylnych lamp i się do nich modlić w razie gdyby nie pasowały, więc prosiłbym kogoś o jakieś rady. Te lampy w starym i nowym saxo czymś się różnią? Na co zwracać uwagę w ich budowie, aby pasowały?
amcio
Początkujący

Prawo jazdy: 07 02 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Audi A6 C6 Q
Silnik: 4.2
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

21 Kwi 2013, 14:03

Najważniejsze by pasowały pod mocowania i pod kostkę i na to zwróć uwagę. Lampa powinna być przeznaczona / dedykowana do modelu Saxo po liftingu bądź dla konkretnego okresu produkcji. Po prostu porównaj ją najlepiej z taką jaką masz na aucie.
piotr03
Początkujący

Prawo jazdy: 10 10 2011
Auto: Citroen Xsara
Silnik: 1.6 TU5JP4
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota 2000GT Convertible
    Trudno znaleźć bardziej stylowego i pożądanego klasyka z Japonii niż Toyota 2000GT. Opływowe nadwozie z długą maską, szprychowe felgi i otwierane światła nadają jej wyjątkowego charakteru. A status pierwszego supersamochodu ...
    SKODA Octavia RS na Festiwalu Prędkości Goodwood
    Podczas Festiwalu Prędkości Goodwood 2013 SKODA po raz pierwszy zaprezentuje Nową Octavię RS. Nowa SKODA Octavia RS to sportowa i jednocześnie najszybsza seryjna wersja najważniejszego modelu marki. Samochód będzie ...