Lancia Delta ~25k

30 Gru 2019, 14:47

Witam.
Czy ktoś z was miał styczność z tym samochodem? Wiem, że to w zasadzie bardziej luksusowa odmiana Fiata Bravo 2, ale widzę, że te samochody mają bardzo fajne ceny i wyposażenie. Silniki jak w Fiacie (T-Jet) co jest chyba plusem? Wygląd mi pasuje. Warto się rozejrzeć? Jak z częściami zamiennymi do tego? Nie ma żadnego problemu? Pytam, bo tych samochodów na drogach się nie widuje często :)

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Takie coś znalazłem w mojej okolicy. Wydaje się spoko.
hoderi145
Aktywny

Auto: Audi Q3 Sportback
Silnik: 1.5tsi 150km
Paliwo: Benzyna
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna

30 Gru 2019, 15:08

Mamy XXIw, części ze stanów albo japoni można ściągnąć w ciągu tygodnia a Ty się martwisz gratami do fiata?
1.4T to prosty i przyjazny w eksploatacji silnik, nie ma się czego obawiać. W razie potrzeby z gazikiem też nie będzie problemu. Co do auta z linku to nie wygląda źle - choć zdjęcia ujowej jakości a na czarnym lakierze ciężko coś dostrzec. Masz niedaleko to jedź i oglądaj.
Swoją drogą bardzo zbliżona technicznie jest też AR Giulietta ale większa kasa byłaby potrzebna
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

30 Gru 2019, 15:14

No tak, ale takie części sprowadzane ze "stanów i japonii" też pewnie kosztują zauważalnie więcej. Słyszałem, że większość rzeczy ekspolatacyjnych pasuje z Fiata Bravo, czyli koszty utrzymania nie wielkie. Chyba, że się mylę, to mnie poprawcie.
Ogólnie rozglądałem się jakiś czas temu również za Bravo, ale wszędzie do okoła same biedne wersje.

Alfa niestety nie w moim budżecie..
hoderi145
Aktywny

Auto: Audi Q3 Sportback
Silnik: 1.5tsi 150km
Typ: SUV

30 Gru 2019, 15:24

O częściach z innych krajów napisałem w sensie "egzotycznych" aut. A to tylko lancia, europejski, popularny model, bliźniaczy do bravo zresztą
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

30 Gru 2019, 16:40

Auto godne uwagi. Przy tym silniku należy szczególnie uważać na skrzynię biegów - model m32- awaryjny był już od wyjazdu z fabryki. Zazwyczaj padają łożyska, których porządny remont to ok. 1400 zł. Objaw awarii to zazwyczaj drążek, który na biegach 1-3-5 zachowuje się jakby chciał wystrzelić w kosmos.
aple4
Początkujący

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Gorzów Wielkopolski
Prawo jazdy: 03 01 2008
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.0 TDCI 130KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2007

30 Gru 2019, 17:07

aple4 napisał(a):porządny remont to ok. 1400 zł

Tia, porządny remont za 1,4k :lol: hmm a gdzie takie robią?
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Światowa premiera Golfa GTD
    GTD jest od 31 lat "dalekobieżnym ekspresem" w ofercie Golfów – w wyjątkowy sposób łączy przyjemność jazdy i osiągi samochodu sportowego ze spalaniem typowym dla małych samochodów. Teraz, na bazie ...

30 Gru 2019, 17:24

Jestem w grupie Opla na fb. Ostatnio ktoś podawał taki koszt remontu u siebie, tej właśnie skrzyni.
aple4
Początkujący

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Gorzów Wielkopolski
Prawo jazdy: 03 01 2008
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.0 TDCI 130KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2007

30 Gru 2019, 17:58

aple4 napisał(a):Jestem w grupie Opla na fb. Ostatnio ktoś podawał taki koszt remontu u siebie, tej właśnie skrzyni.

To niech poda wszystko :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe