Lancia Lybra 2,4 JTD 150 km Co sądzicie???Dla mnie szok!!

30 Mar 2014, 23:32

Hey,
przepraszam, że założyłem nowy temat, ale chciałem poznać Wasze zdanie na temat konkretnego auta...sam jestem zszokowany tym pomysłem i wydaje mi się, że znalazłem konkretne ogłoszenie

[link do oferty na Allegro wygasł]

Przede wszystkim co sądzicie o tym aucie...silnik, blachy, zawieszenie?????...rocznik wiadomo jaki..oczywiście nadmieniam, że większość jazdy po mieście :) ...spalanie na poziomie 9 litrów mnie nie przeraża...bardziej interesuje mnie czy takie auto ma typowe "problemy" "większości" diesli...dwumas, dpf, problem z turbiną, etc. Pomóżcie :? Ewnetualnie na co zwrócić uwagę.
Narazie straciłem nadzieję na znalezienie cmaxa w benzynie w rozsądnej cenie :(
dave080
Nowicjusz

Auto: Peugeot 206

31 Mar 2014, 01:29

ogolnie te fiatowskie diesle jtd sa niezle;) jednakze jak bierzesz diesla do miasta to dla mnei tak srednio troche, ksozty utrzymania (pomijajac spalanie) diesla sa znacznie wieksze nzi benzyny:) co do auta to Lancia nigdy nie jezdzilem aczkolwiek szalu jezeli chodzi o wykonczenie nie robia podobnie z trwaloscia...
Nethann
Aktywny

Auto: Astra h Gtc
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

31 Mar 2014, 08:33

Bardzo ładne auto i z tym silnikiem dość bezawaryjne (jak na Lancie). Słabym punktem są kiepskie blachy- najtańsze Lybry są już mocno zardzewiałe. Cenowo bardzo atrakcyjna oferta.
Geniodekt
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 299
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Impreza/Volvo S80
Silnik: 2.0 160/2.9 202
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006