REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Jakim miernikiem sprawdzasz i jakie zakresy ustawiasz dla oporu i napięcia ? Poza tym powinieneś wiedzieć że aby czujnik generował impulsy podczas jazdy musi być drugi element . W twoim przypadku jest to chyba pierścień magnetyczny zintegrowany z łożyskiem koła. Jeśli on z jakiś tam powodów się zatrzyma to czujnik nie pokaże prędkości. Inna sprawa to jaki jest opis błędu ?Jakuda napisał(a):żebym miernikiem sprawdził opór i czy indukuje prąd zmienny podczas jazdy.
No to wygląda na przerwę w obwodzie czujnika lub samym czujniku.Jakuda napisał(a):także opis błędu: 08-front left speed sensor not feasible (taki sam jak odpiąłem dla testu druga wtyczke).
Fakt , konstrukcja prosta jednak spotkałem się z uszkodzeniem czujnika przez......rdzę.Jakuda napisał(a):tylko sam czujnik, choć to dziwne bo raczej ta konstrukcja nie powinna się sama zepsuć.
Jakuda napisał(a):mierzyłem w pozycji omomierza i buzzera- także jakby jakikolwiek był opór to by pokazał, bo ma automatyczny zakres- a efekt jak by był obieg otwarty...