Lancia Thesis 2.4 JTD , Chcę kupić !!!!

17 Lut 2015, 16:58

Witam. Chcę kupić Lancie Thesis z silnikiem 2.4 JTD o mocy 150 koni. Jedynie co mnie zastanawia to zawieszenie jakie w niej jest , bo słyszałem że są tam elektronicznie sterowane amortyzatory i chciałbym się was spytać czy nie można do tej lanci zamiast tych elektronicznie sterowanych amortyzatorów założyć zwykłe amortyzatory np od alfy romeo 166 ???
Pozdrawiam.
mateusz1996
Nowicjusz

Auto: Audi A6 C5 , Bmw E36
Silnik: 165
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna

17 Lut 2015, 19:38

No powiem szczerze, że jesteś odważny :D
O ile 2.4 JTD to bardzo dobry silnik - trwały i dynamiczny - to Thesis nie jest autem dla wszystkich. Zaryzykuję stwierdzenie, że to klasyk i auto do niedzielnych wypadów w żółwim tempie oraz na zloty fanów aut made in Italy.
Nie obraz się, ale skoro pytasz o takie serwisowe cebulactwo to nie stać Cię na utrzymanie takiego auta i lepiej dla Twojego zdrowia psychicznego i portfela będzie, jeśli kupisz inne auto :wink: zwłaszcza, że amortyzatory to nie jedyny problem auta
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

17 Lut 2015, 21:03

Z tym silnikiem to lepiej wybrać Lancię Lybrę, będzie sprawiać dużo mniej problemów.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Legalizacja butli LPG
    Zbiorniki montowane w instalacjach gazowych w Polsce posiadają 10 letnią ważność badania. Po tym okresie należy dokonać legalizacji lub wymiany zbiornika na nowy. Maksymalny okres użytkowania butli to 20 lat, chyba że dokument ...
    GT86 w specjalnej wersji Black Limited
    Był rok 1986. W radiu leciało Europe i utwór The Final Countdown, a w Azji z fabryk wyjeżdżały kolejne egzemplarze Toyoty AE86 Sprinter Trueno GT Apex w limitowanej wersji Black Limited. W hołdzie temu modelowi japoński ...