Lancia Thesis 2.4 JTD , Chcę kupić !!!!

17 Lut 2015, 15:58

Witam. Chcę kupić Lancie Thesis z silnikiem 2.4 JTD o mocy 150 koni. Jedynie co mnie zastanawia to zawieszenie jakie w niej jest , bo słyszałem że są tam elektronicznie sterowane amortyzatory i chciałbym się was spytać czy nie można do tej lanci zamiast tych elektronicznie sterowanych amortyzatorów założyć zwykłe amortyzatory np od alfy romeo 166 ???
Pozdrawiam.
mateusz1996
Nowicjusz

Auto: Audi A6 C5 , Bmw E36
Silnik: 165
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna

17 Lut 2015, 18:38

No powiem szczerze, że jesteś odważny :D
O ile 2.4 JTD to bardzo dobry silnik - trwały i dynamiczny - to Thesis nie jest autem dla wszystkich. Zaryzykuję stwierdzenie, że to klasyk i auto do niedzielnych wypadów w żółwim tempie oraz na zloty fanów aut made in Italy.
Nie obraz się, ale skoro pytasz o takie serwisowe cebulactwo to nie stać Cię na utrzymanie takiego auta i lepiej dla Twojego zdrowia psychicznego i portfela będzie, jeśli kupisz inne auto :wink: zwłaszcza, że amortyzatory to nie jedyny problem auta
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

17 Lut 2015, 20:03

Z tym silnikiem to lepiej wybrać Lancię Lybrę, będzie sprawiać dużo mniej problemów.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Cusco tuninguje nową Toyotę Suprę
    To było pewne. Na rynku tuningowym pojawia się coraz więcej części do nowej Toyoty GR Supry. Tym razem coupé Toyoty na warsztat wzięło japońskie Cusco. Firma nie postawiła jednak na poszerzone nadkola czy wielkie skrzydło, ...