REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
czeslaw555 napisał(a):myślę że to indywidualna każdego sprawa czym chce jeździć ,ja np. jestem za Aui i Mercem i w tym przypadku wybór pada na merca. Nie znam lanci i może ją krzywdzę ale lubię tradycję mimo że rdzewieje sporo egzemplarzy gwiazdy
Jasiek90 napisał(a):Lancia to nie żaden wynalazek tylko prawowita marka premium z historią znacznie bogatszą niż choćby Audi czy BMW.
jiGsaw napisał(a):MB zdecydowanie ja bym się nie bawił w wynalazki. Możesz ewentualnie pomyśleć nad jakimś sensownym konkurentem dla Mercedesa, np. E39.
Jasiek90 napisał(a):Lancia to nie żaden wynalazek tylko prawowita marka premium z historią znacznie bogatszą niż choćby Audi czy BMW.
Nie ma się czego bać, zresztą przymierz się do W210 a potem do Thesis.
Jestem pewien, że będziesz oczarowany Lancią.
Mercedes to jednak tylko niemiecki samochód a Lancia to włoskie dzieło sztuki.
Wybór należy do Ciebie ale moim zdaniem warto czasem spróbować czego innego.
Trzeba poszerzać swoje horyzonty motoryzacyjne.
Jasiek90 napisał(a):Doskonale o tym wiem.
I co w tym dziwnego?
to ten samo koncern więc logiczne, że istnieje wewnętrzna rotacja częsci/rozwiązań.
W skład grupy Fiata wchodzą też Ferrari, Maserati.
Można Lancie porównywać z Mercedesem bo to także prawowita marka premium podobnie jak Alfa, równie dobrze można powiedzieć, że porównywać Audi do Mercedesa to grzech bo bazuje na technologii VW.
Co do wadliwości Fiata/Alfy to no comment
rajder66 napisał(a):jiGsaw napisał(a):MB zdecydowanie ja bym się nie bawił w wynalazki. Możesz ewentualnie pomyśleć nad jakimś sensownym konkurentem dla Mercedesa, np. E39.
masz jakieś doświadczenia odnośnie E39?
[ Dodano: 20 Wrzesień 2010, 09:18 ]Jasiek90 napisał(a):Lancia to nie żaden wynalazek tylko prawowita marka premium z historią znacznie bogatszą niż choćby Audi czy BMW.
Nie ma się czego bać, zresztą przymierz się do W210 a potem do Thesis.
Jestem pewien, że będziesz oczarowany Lancią.
Mercedes to jednak tylko niemiecki samochód a Lancia to włoskie dzieło sztuki.
Wybór należy do Ciebie ale moim zdaniem warto czasem spróbować czego innego.
Trzeba poszerzać swoje horyzonty motoryzacyjne.
dokładnie się zgadzam , chociaż u mnie w firmie uważają Thesis za BRZYDKI samochód (z zewnątrz oczywiście)![]()
[ Dodano: 20 Wrzesień 2010, 09:19 ]Jasiek90 napisał(a):Doskonale o tym wiem.
I co w tym dziwnego?
to ten samo koncern więc logiczne, że istnieje wewnętrzna rotacja częsci/rozwiązań.
W skład grupy Fiata wchodzą też Ferrari, Maserati.
Można Lancie porównywać z Mercedesem bo to także prawowita marka premium podobnie jak Alfa, równie dobrze można powiedzieć, że porównywać Audi do Mercedesa to grzech bo bazuje na technologii VW.
Co do wadliwości Fiata/Alfy to no comment
najbardziej mnie dziwi rozstrzał jakościowy pomiędzy autami produkowanymi przez grupę Fiat - od ikon niezawodności po najgorszy chłam