Land rover discavery

09 Maj 2009, 17:00

Witam
Posiadam disco II z 2003 roku i mieszkam w Płocku często mam problemy z elektryką w tym aucie czy ktoś może mi napisać do kogo mam się zgłosić. Kto w w pobliżu mojego miasta może mi pomóc ktoś godny zaufania bo już raz się naciąłem pojechałem do Warszawy żeby Pan wymienił mi czujnik ABS za jedyna 1000 zł wymiana plus część. A po przejechaniu kilku kilometrów znowu zapaliły się te same kontrolki , i już jak do tego Pana zadzwoniłem i powiedziałem że tak się stało to pan każe mi wymieniać całą oś bo niby jest skrzywiona , ale przypadkiem ten pan ma u siebie całkiem mało używaną oś. Już nie pytałem o cenę. Niby wielki fachowiec , ale chyba do wyciągania pieniędzy. Chyba bym mniej zapłacił w salonie.
Proszę o pomoc bo nie chce sprzedawać tego auta bo bardzo fajnie się jeździ.

Pozdrawiam i z góry Dziękuję
mroso
Nowicjusz

09 Maj 2009, 19:25

w którym kole to czujnik ci wymieniał kosz takiego czujnika ok 120 euro troszeczkę cie skasował
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

09 Maj 2009, 20:47

Witam
To było prawe tylne koło, powiedział że sam czujnik kosztował 500 zł.
Możesz mi pomóc kolego?
mroso
Nowicjusz

10 Maj 2009, 22:42

Wyjmij ten czujnik i sprawdź czy ząbki są czyste (nie posmarowane smarem) muszą być czyste! Załóż czujnik z powrotem-podłącz pod komputer i wykasuj błąd.
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Szkło i stal – nowe alternatywy
    Branża motoryzacyjna nieustannie się zmienia. Kwestie związane z elektryfikacją układów napędowych, autonomiczną jazdą czy cyfryzacją produkcji stanowią z jednej strony poważne wyzwanie dla producentów, z drugiej ...