Land rover discovery 300 tdi

03 Maj 2011, 20:13

Witam wszystkich mam problem z swoim LANDKIEM prawa strona samochodu jest przechylona w stosunku do lewej o ok. 6 cm. dotyczy to koła przedniego jak i tyłu wymieniłem wszystkie sprężyny i amortyzatory i problem nie zniknął????????? rama cała proszę o pomoc gdyż jestem w kropce {land rover discovery 97 r. 300 tdi}
Mark IX
Nowicjusz

Miejscowość: GDAŃSK

14 Maj 2011, 21:04

był opisywany problem w forum LandRovera;
cytuje;
Witam. Po zimie miałem podobny problem. Prawa strona siedziała trochę niżej. Musiałem gdzieś walnąć w śniegu. Okazało się, że jest skrzywione ramię i metalowa osłona czujnika poziomu zawieszenia , przez co czujnik "widział" za wysoko i obniżył prawą stronę. Czujnik wymontowałem, podparłszy uprzednio wahacz bo bez czujnika wszystko siada na maxa, następnie trochę delikatnego kowalstwa i po powtórnym zamontowaniu czujnika było OK.
przyjacielscy sąsiedzi ??? zakłamani agresorzy, mija 75 lat od ciosu w plecy - im sie znów marzy wypad w Europę , nawet jakby miały zginąć tysiące podwładnych, nieważne wyśle się następnych
sympatyk
Zaawansowany

Miejscowość: na skraju grodu
Prawo jazdy: 15 09 1976
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Freelander e picc. scuderia
Silnik: Otto 95÷121
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wszystkie SUV-y Lexusa: nie tylko hybrydy
    Lexus to jedyna marka w segmencie premium oferująca aż pięć modeli SUV-ów, dostosowanych do potrzeb każdego użytkownika - w tym aż cztery z oszczędnym napędem hybrydowym. Najnowszym i najmniejszym w tej gamie jest ...
    Wideorejestratory i agresja na drodze
    Wideorejestratory stały się popularne nie bez przyczyny. Bo chociaż zwykle służą rejestrowaniu zdarzeń drogowych, to mogą okazać się przydatne także w innych, kłopotliwych sytuacjach. Słyszeliście o takim zjawisku jak "road ...