Land rover freelander 1,8 1999r. problem z otwieraniem drzwi

23 Lis 2009, 19:16

Witam.
Jestem świeżo upieczoną właścicielką land rovera freelandera 1,8 1999r. 3D i jestem ogromnie z niego zadowolona ale jest jeden problem który strasznie mnie wkurza - mianowicie muszę wchodzić przez drzwi pasażera, aby otworzyć sobie od strony kierowcy, bo z pilota nie otwiera.
I jeszcze jedno przy okazji - mam straszne "wyjedzoną" gumkę w pilocie - czy można coś temu zaradzić?
Ostatnio edytowany przez Alexa, 08 Gru 2009, 15:54, edytowano w sumie 1 raz
Alexa
Alexa
Nowicjusz

Miejscowość: internet

23 Lis 2009, 21:22

czy masz przekładkę czy wersję europejską. pilot działa na dwa naciski - po pierwszym otwiera drzwi kierowcy, po drugim pozostałe. jesli masz wersje europejską auta, to tylko usterka w drzwiach kierowcy.
pozdr
az td4
friluś1
Zaawansowany

Miejscowość: wrocław
Auto: LR Freelander
Silnik: td4 112kM
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

23 Lis 2009, 21:37

Jest po przekładce, ale pilot otwierania drzwi szwankował jeszcze jak był w wersji angielskiej.
Alexa
Alexa
Nowicjusz

Miejscowość: internet

24 Lis 2009, 00:05

rozumię, że nie masz drugiego pilota, a więc trudno zweryfikowac jego działanie. wymień baterię (było o tym na forum), jeśli nic się nie zmnieni warto zajrzeć do drzwi i tam szukać przyczyny np. brak zasilania
pozdr
az td4
friluś1
Zaawansowany

Miejscowość: wrocław
Auto: LR Freelander
Silnik: td4 112kM
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

24 Lis 2009, 16:50

miałem to samo z tylnymi prawymi drzwiami, z pilota nie otwierał, okazało się że silniczek od zamka jest ok, ale walnięta była jakaś sprężyna która blokowała zamek przed otwarciem z pilota.
Legion1349
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice

24 Lis 2009, 22:29

piloty dostaniesz na allegor w necie jest tez instrukcja jak zaprogramowac taki pilot bez komputera. co do otwierania to mysle ze najlepiej bedzie jak auto zostawisz u jakiegos elektrka i dasz mu 50 zł bo i tak nie dojdziesz sam co jest nie tak
land rover freelander 2000r. 1.8 petrol 120KM
rafciuch
Aktywny

Miejscowość: grudziadz
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Cadillac Eldorado Convertible
    Eldorado w niczym nie przypomina typowych, sportowych kabrioletów rodem z Europy. Trudno nazwać go smukłym, a na dodatek jest ogromny – w zależności od generacji jego długość przekraczała nawet 5,7 m! Równie ...
    Lexus LFA - 7 ciekawych faktów
    Kultowy Lexus LFA, jedyny w swoim rodzaju supersamochód japońskiego producenta aut luksusowych, został wyprodukowany w limitowanej serii liczącej tylko 500 egzemplarzy. To niezwykle wyrafinowane od strony technicznej ...

04 Gru 2009, 21:55

w moim bylo to samo trzeba było od kierowcy otwierać kluczykiem walnięta była wkładka w zamku ta z elektryka dostałem używkę od mechanika za 50 pln i działa jak trzeba. Pozdrawiam
BuLLgOd
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bielsko-Biała