Land rover freelander 1.8 1999r.- Problem z pracą silnika

08 Maj 2009, 16:17

Witam . Od pewnego czasu mam problem z moim landzikiem. Mianowicie po wymianie uszczelki spod głowicy i paska rozrządu silnik bardzo dziwnie pracuje nie ma pełnej mocy jest dziura w gazie pomiędzy 1000-2000 obrotów strzela coś nie wkręca się prawidłowo na obroty. Powyżej 2000 chodzi równo wydaje mi się że troche mu mocy brakuje. Byłem na komputerze i pokazał błąd czujnika podciśnienia dolotowego ale diagnosta powiedział że prawdopodobnie jest to wina rozrządu więc pojechałem do mechanika który mi to wymieniał i sprawdził całość jeszcze raz i twierdzi że poskładane jest ok. Jeszcze jedna sprawa na komputerze pokazał wartość podciśnienia dolotowego na poziomie jak dobrze pamiętam 230 a powinno być 305 i tlenek węgla powinien być 0.5 a jest ponad 2.
bialy-80
Nowicjusz

Miejscowość: Gliwice
  • 09 Maj 2009, 20:25

pewnie przestawiony jest na rozrzadzie o zabek
    Serce bije w tempie obrotów maszyny
    bodziokardasz
    Zaawansowany

Miejscowość: Czarna Ziemia

09 Maj 2009, 21:37

Tak jak napisał bodziokardasz zwrócił bym szczególną uwagę na ustawienie rozrządu.
    wozki widlowe serwis koszalin Adamires
    adamires
    Początkujący

Miejscowość: World

10 Maj 2009, 21:07

Jasne że Ci rozrząd spartolili, postaw do dobrego mechanika takiego który sprawdzi ustawienia kół pasowych względem punktów. Nie jeździj tak!
    ... byle do 15:00, byle do piątku ...
    HUBI
    Początkujący
    Awatar użytkownika

Miejscowość: www
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
      Dobry akumulator prosto z półki
      Nie zawsze to co stoi na sklepowej półce jest tym czym naprawdę powinno być. Akumulator jest na tyle specyficznym produktem, iż wraz z upływem czasu może utracić część swoich właściwości. Niestety, dość często zdarza ...