Witam. Posiadam Land Rovera Freelandera z 1998 roku. Auto jest sprowadzone ze Szwecji. Przy uruchamianiu auta automatycznie włączają się światła mijania. Nie jest to komfortowe rozwiązanie. Czy ktoś orientuje się, jak usunąć tą opcję i sprawić, żeby światła dało się włączać ręcznie? Z góry dziękuję za pomoc. Mój mail: [email widoczny po zalogowaniu] . Pozdrawiam!
jeśli masz skandynawską wersję auta, to niestety jedynym rozwiązaniem może być wpięcie dodatkowego wyłącznika zasilania świateł. masz jakiś schemat tej instalacji ?
pozdr
az td4
Ja wczesniej sprawdziłbym czy przypadkiem w ustwaieniach komputera nie mozna zmienić opcji. Na pewno w modelach po 2000r jest mozliwosc ustawienia ze albo włacza sie recznie albo zapalaja sie automatyczni w kilka sekund po odpaleniu silnika.
u kolegi światła włączają się po przekręceniu kluczyka i to natychmiast, a nie po kilku sekundach, tak wersje skandynawskie mają. wątpię aby decydował o tym komputer.
pozdr
az td4
Milion kilometrów Mitsubishi Carismą! Liczne badania potwierdzają wyjątkową trwałość produktów Mitsubishi Motors Corporation oraz wysoki poziom zadowolenia klientów firmy – bezpośrednie rezultaty znakomitej inżynierii MMC. W najdalszych zakątkach ...
Wiele kolorów i bardzo limitowana wersja Lexusa LC Convertible Nie ma wątpliwości – w przypadku luksusowych grand tourerów takich jak Lexus LC wygląd jest niezwykle ważny. A kiedy samochód dodatkowo pozwala na stylowe przejażdżki z otwartym dachem, liczy się nawet ...
Przeszkadzają ci te światła przecierz to jest ułatwienie i komfort a nie problem.
Po pierwsze czy napewno świecą krótkie a nie np. światła dzienne (miałem w hondzie świeciły w szeregu krutkie i długie bez masy) Po drugie musi być przekażnik który jest wzbudzany alternatorem (i to da sie wyeliminować) Po trzecie fredek to prymityw i napewno komputer tego nie steruje
tez myslalem ze ferdki to prymitywy , dlatego tez kupiłem ten samochód . Jednak juz pierwsze doswiadczenia zmieniły moje zdanie na ten temat. Bez dedykowanego kompa niewiele zrobisz z tym samochodem . A opcji masz sporo. Np zamek mozesz przestawic zeby otwierał po pierwszym nacisnieciu wszytskie drzwi a nie tylko dawne drzwi kierowcy(anglik) , mam tak przestawione . A ze swiatlami tez moga sie same właczac ale to od roku 2002 lub 2003.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.