Land Rover Freelander - centralka i alarm

24 Paź 2008, 10:22

Witam!Mam pytanie..czy ktoś ma instrukcje obsługi pilota co Freelandera?Chodzi o to że jak się naciśnie za dużo razy na przycisk OTWARTE to po otworzeniu drzwi miga dioda i i słychać pikanie co tzn?że jest słaba bateria pilota:)?a czy da sie wogóle wyłączyc alarm (jakaś kombinacja przycisków pilota)żeby np dioda nie migała np.podczas postoju auta w garażu?czy nie pobiera wtedy alarm niepotrzebie prąd z akumulatora:)?wiem żę po 1 naciśnięciu otwierają się drzwi od kierowcy a po drugim pozostałe zamki..pzdr i czekam na odp.
lgilowski9
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Godziszka

24 Paź 2008, 19:50

z tym wylaczeniem to ciezka sprawa jesli chcesz to zrobic samemu potrzebny jest serwisowy komputer do tego
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

20 Gru 2008, 09:25

A jeszcze jak przytrzymasz przycisk od pilota "otwarte" trochę dłużej to zjedzie Ci tylna szyba :lol:
Niestety nie ma na to patentu własnego a przynajmniej ja go nie znam.
passat1
Początkujący

23 Gru 2008, 11:19

Nie ma możliwości wyłączenia (rozbrojenia) alarmu pilotem tak aby zamknąc auto i jednocześnie mieć nieaktywny alarm i wyłączoną sygnalizację diodą. Sama dioda sygnalizacyjna nie pobiera dużej ilości prądu są to tak małe wartości (diody led są bardzo energooszczędne)
że większą stratę energii powoduję zjawisko samorozładowywania się ogniw (baterii, akumulatorów itp).
Freelander 2.0TD
SIVON
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław

23 Gru 2008, 11:41

a jak po otwarciu szyby pilotem ja pilotem zamknąć. czy da się tak zrobić żeby jednoczesnie otwieraly sie wszystki drzwi?? za jednym kliknięciem. no i co oznaza pikanie po otwarciu auta bo nikt jednoznacznie nie odpowiedział.
land rover freelander 2000r. 1.8 petrol 120KM
rafciuch
Aktywny

Miejscowość: grudziadz

23 Gru 2008, 11:55

Otwórz normalnie samochód( najpierw naciśnij jeden raz, a po 2-3sek drugi i nie będzie pikało), a później naciskaj cały czas i będzie pikało, tak jest jak naciśniesz za dużo razy przycisk.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

15 Sty 2009, 16:43

posiadam instrukcje do freelandera po polsku mogę wydrukować.kontakt na maila
samu
Nowicjusz

18 Sty 2009, 10:52

samu napisał(a):posiadam instrukcje do freelandera po polsku mogę wydrukować.kontakt na maila
- czy posiadasz instr. obsługi czy instr. naprawy Freelandera - bo to zasadnicza różnica.
stanisław tołłoczko
Początkujący

Miejscowość: pomorze

09 Mar 2009, 22:28

samu napisał(a):posiadam instrukcje do freelandera po polsku mogę wydrukować.kontakt na maila

jestem zainteresowany taką instrukcją - będe wdzieczny za przesłanie
Marmat
Nowicjusz

10 Mar 2009, 07:05

ja takrze jestem zainteresowany jesli mozesz to przeslij na maila [email widoczny po zalogowaniu] z gory dzieki
land rover freelander 2000r. 1.8 petrol 120KM
rafciuch
Aktywny

Miejscowość: grudziadz

10 Mar 2009, 11:48

rafciuch napisał(a):ja takrze jestem zainteresowany jesli mozesz to przeslij na maila [email widoczny po zalogowaniu] z gory dzieki
- i ja też mój mail: [email widoczny po zalogowaniu]
stanisław tołłoczko
Początkujący

10 Mar 2009, 19:22

będę wdzięczny za przesłanie z góry dziękuję m.matlakowski@neostrada,pl
Marmat
Nowicjusz

10 Mar 2009, 19:35

Marmat napisał(a):

będę wdzięczny za przesłanie z góry dziękuję m.matlakowski@neostrada,pl
- ja również [email widoczny po zalogowaniu]
stanisław tołłoczko
Początkujący

17 Mar 2009, 19:15

samu jak z tą instrukcją prześlij jak możesz m. [email widoczny po zalogowaniu]
Marmat
Nowicjusz

17 Mar 2009, 20:22

jeśli się jeszcze nie zorientowaliście to informuję ,że za tą instrukcję to chyba 50 pln chce
Freelander TD4
MCARTUR
Aktywny

Miejscowość: gdzieś na południu