Land Rover Freelander czy warto kupic

02 Gru 2008, 18:29

Witam
Co sądzicie o kupnie Land Rover Freelander z silnikem (111 KM) 2.0 TD4 common raile jest to auto z roku 2001,jednak Przebieg 180000 tys. Zastanawiam się czy ,jak na ten typ silnika jest to sporo i czy aby są one tak wytrzymałe.Sprzedajacy tez twierdzi ze maja strasznie delikatne kierownice,zastanawia mnie to poniewaz była strasznie wytarta .Prosze o jakie kolwiek opinie ,na temat tego auta. :?:
micalbryl
Nowicjusz

Miejscowość: POLSKA

02 Gru 2008, 20:54

Moj ma ponad 200 tyś i nie jest aż tak strasznie wytarta.poszukaj z mniejszym przebiegiem bo w/g mnie ma powyżej tych 180 tyś km.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

02 Gru 2008, 21:50

dokładnie własnie to zrobiłem ogladałem juz kilka typów jednak najbardziej interesuje mnie to, czy te silniki sie sprawdzają i czy nadal na tym silnku pojade,ogólnie w srodku tapicerka jest bardzo zadbana lecz co do kierownicy mam zastrzezenia ksiązka serwisowa jest ok poniewarz ostatnie badania zostały wykonane w niemczech w 07.07.2007 z przebiegem ost 140 tyś oraz rok po roku serwisowany.Co do tej kierownicy ogladałem inne takie auto i wyglądało mi to na wymiane kierownicy w tym aucie poniewaz nieposiadał kierownicy multimedialnej oraz radio nie orginalne i co dziwne rok starsze czyli 2000r a przebieg 140 tys :? z silnikem Mocy: 98 KM i go odpalic niemugł a jak juz odpalił to powiedział ze swiece walnięte :shock: wiec dałem sobie na luz.
micalbryl
Nowicjusz

Miejscowość: POLSKA