Land Rover Freelander - spryskiwacz tylnej szyby

20 Sty 2009, 21:48

Witam
Mam problem ze spryskiwaczem tylnej szyby, który nie działa. Z przodu jest wszystko w porządku, działa bez zarzutu. Gdy próbuje włączyć na tył to słychać silniczek, ale płyn nie leci i nie wiem co może być tego przyczyną. Dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam
scooter83
Nowicjusz

Miejscowość: z pracy

21 Sty 2009, 17:22

sprawdz czy dochodzi przewod z plynem do pompki ja mialem coprawda w przodzie ze jeden nie dzialal a poprostu zsunal sie wezyk a skoro slyszysz ze pompka dziala to albo nie ma plynu albo sie wezyk urwal zapchal. albo pompka jest pęjnieta moze w zime ci zostal plyn letni w niej i pekla i teraz nie ma cisnienia
land rover freelander 2000r. 1.8 petrol 120KM
rafciuch
Aktywny

Miejscowość: grudziadz

21 Sty 2009, 19:52

zapchane przewody albo dziurawy przewod
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

22 Sty 2009, 16:05

Mi się kiedyś to przerwał(chyba ocierał o coś cały czas i się przerwał).A to że nie chciało mi się tego robić to serwis mi zrobił(30zł)
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

02 Lut 2009, 18:20

Witam na tylnej wycieraczce na przewodzie jest zamontowany zaworek zwrotny należy go wyciągnąć rozebrać uwaga na sprężynkę wyczyścić albo wymienić membranę gumową ja ją dorobiłem z grubej rękawicy gumowej pozdrawiam
tadek32
Nowicjusz

02 Lut 2009, 21:52

Sprawdz rowniez ile masz plynu przy malej ilosci plynu nie bedzie ci dawal na tylna szybe no i podstawa jak chlopaki mowili sprawdz droznosc wezyka Powodzenia
przemus30
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Drammen Norwegia
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi A3 numerem jeden w klasie samochodów kompaktowych
    W tegorocznej edycji plebiscytu AUTO BILD-Design-Award, czytelnicy tego popularnego magazynu motoryzacyjnego uznali nowe Audi A3 za najatrakcyjniejsze auto w klasie małych i kompaktowych samochodów. W plebiscycie o ...
    Summer Cars Party 2010 / relacja
    Po raz czwarty na płycie lotniska Muchowiec w Katowicach mieliśmy możliwość obejrzeć „Najszybszą imprezę tegorocznego lata”. Na przestrzeni ostatnich sześciu lat w Polsce nastąpił ogromny przełom w dziedzinie ...

03 Lut 2009, 18:40

A tylni spryskiwacz jest zasilany z tego samego zbiorniczka co na przód?
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

03 Lut 2009, 21:01

tak
daras 68
daras 68
Nowicjusz

Miejscowość: poznań

03 Lut 2009, 23:15

U mnie już wszystko działa, wystarczyło dłużej przytrzymać i płyn poleciał. Teraz już wszystko działa idealnie :)
A też właśnie miałem zapytać czy to ten sam zbiorniczek :D
Dzięki za odp.
Pozdrawiam :)
scooter83
Nowicjusz

Miejscowość: z pracy