Land Rover Freelander

08 Lip 2009, 21:44

Po naciśnięciu szyba tylnia otwiera się w dół, lecz później nie chce się podnieść. Co może być tego przyczyną??
Rychu1234
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa

08 Lip 2009, 22:12

WITAM

Sprawdź najpierw czy przełącznik działa tzn. czy ,,załącza" obwód podnoszenia.I czy szyba w ogóle się podnosi( przy zamykaniu na przykład)
Pozdrawiam forumowiczów.
malczaki
Nowicjusz

Miejscowość: łódzkie

09 Lip 2009, 08:35

I sprawdź poziom naładowania akumulatora bo jak będzie słaby t o za chińskie chiny nie zamkniesz.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

09 Lip 2009, 10:54

Dzięki bardzo za odpowiedź, jak będę miał chwilkę czasu i wszystko sprawdzę;]
Rychu1234
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa

15 Lip 2009, 09:23

ogladalem Land Rovera na sprzedaz i mial dokladnie ten sam problem... koles radzil sobie z nim tak ze musial wylaczyc auto, zamknac go z pilota zeby sie uzbroil immobiliser i pozniej go otworzyc i wtedy szybe sie dalo zasunac... ale przy ponownym odsuwaniu dzialo sie to samo
wujekk87
Początkujący

Miejscowość: Sosnowiec

15 Lip 2009, 13:34

Ksiądz z miejscowości oddalonej ode mnie o jakieś 40km ma na to taki sposób że musi czymś to uderzyć więc ściąga buta, następnie mocno uderza w przełącznik, wtedy coś tam zaskakuje i się otwiera, a zamy :lol: ka się już samo.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    [2018] VW Touareg III
    VW pokazał kolejna auto nie dla ludu. W środku pełno elektroniki rodem z nowych Audi z... 15 calowym ekranem dotykowym i 12 calowymi zegarami na czele. Waga spadła o jakieś 100kg w porównaniu do poprzednika. Zapowiedziano ...

30 Lip 2009, 14:27

koledzy mam problem bo mechanizm ciągle się kręci i wyrywa linki z układu podnoszenia szyby w tylnej klapie. co to może być i jak sobie z tym poradzić pomóżćie prosze....... z góry dzięki
pavlito11
Nowicjusz

20 Sie 2009, 20:06

Przerabiałem ten problem,wszelakiej maści znawcy nie dali rady.Problem rozwiązałem sam,u mnie winna była wiązka elektryczna w tylnych drzwiach.Przewody sa przypięte plastikami do blachy ale jesli się wiązka wypnie to blokuje opuszczanie szyby do końca.Gdy szyba nie opuści się dosamego dołu to czujnik nie zadziała i będą szopki.
sleza
Nowicjusz

Miejscowość: sobótka

21 Sie 2009, 08:37

Witam! Ja mam jeszcze inny problem z tylną szybą. Wszystko działa odwrotnie tzn. gdy cisnę przycisk w górę szyba się otwiera itd, grzanie i wycieraczki działają przy otwartej szybie. :shock: Co z tym zrobić? POMOCY!!!
Sylvi
Nowicjusz

Miejscowość: wielkopolska