REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
No to wiemy ze nie masz nic z grupy VAGajinx napisał(a):Seata nie odwiedzałem (bo 15 lat temu nie mieściłem się w ówczesnym Leonie), ale pozostałe salony w których byłem (europejskie czy japończyki) miały ten sam feler: możliwie skuteczne utrudnienie wyłączenia LAS.
Hm... skoro stoisz przed podróżą to po co masz wrzucony wsteczny? Wrzucasz w automacie P lub w manualu luz i załatwiasz sprawę. Bardzo często cześć ustawień w menu jest niedostępna podczas jazdy żeby nie rozpraszać kierowcy któremu zachciało by się tam grzebać zamiast skupić się na jeździe.jinx napisał(a):Jako że wyłączanie LAS przed podróżą koliduje mi z wstecznym biegiem (obraz kamery tylnej nie dopuszcza do głosu menu)
jinx napisał(a):postanowiłem się wytresować w wyłączaniu LAS podczas jazdy, ale jest to karkołomne
z powodu złożoności procedury i odruchu podglądania na "ekraniku" czy dobrze klikam.
Generalnie jeżeli stoisz na płaskim to nie ma znaczenia czy zostawisz na jedynce czy też wstecznym ale przy wzniesieniu jest to już istotne bo wrzucamy przeciwny bieg do strony wzniesieniajinx napisał(a):No więc wrzucam ten, który pierwszy będzie potrzebny przy wyruszaniu w drogę. Coś jest nie tak z tą praktyką?
jinx napisał(a):Dlatego że LAS nie odróżnia pasa, który wiedzie na czołówkę od pasa
wiodącego z prądem.
yeti65 napisał(a):A w ASO pytałeś?
jinx napisał(a): Nic dziwnego, że potrafi wpuścić kierowcę w pułapkę na zwykłych drogach.