Lanos 1,5 16V DOHC

05 Sie 2009, 11:35

dawidbn napisał(a):Moze to byc wina elektroniki a tymbardziej jak piszesz ze ostatnio dzialy sie takie rzeczy i o jakie kostki ci chodzi?

na zdjęciu zaznaczyłem czerwonym kolorem gdzie są te kostki .... zdjęcie nie prezentuje mojego lanosa - wieczorem zrobię foty ... Zdjęcie

[ Dodano: Pią Sie 07, 2009 09:24 ]
- po wizycie u elektryka - który wymienił - kostki i sprawdził całą instalację + odczyt parametrów z komputera - elektronika ok- błędów brak .... gość stwierdził że nie ma pojęcia co to może być - bo sprawdzał przy okazji sprzęgło i skrzynie - wszystko w porządku . ... sam nie wiem co z tym zrobić ... o ile po mieście nie przeszkadza mi taka jazda to czasem jak lanim wybiorę się w góry to chciałbym żeby miał swoją moc

[ Dodano: Sro Sie 12, 2009 09:21 ]
ok problem rozwiązany .,... tak naprawdę nie wiem co to było - po prostu mechanik wymienił olej na nowy (Castrol Magnetic 10W40 pół syntetyk) nowy filtr oleju - przeczyścił i ustawił ponownie przepustnicę i dziś z ciekawości się przejechałem i prękościomierz zatrzymał się dopiero przy ok. 195 km/h (jechałem na gazie) :D także chyba to wina oleju, który mógł być już jak woda .... co prawda zrobiłem na nim może ok. 15 - 20 tys.... dzięki all za pomoc.
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
adam-and1
Aktywny

Miejscowość: Katowice
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: szukam igły ;-)
Paliwo: Benzyna
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
      Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
      Limitowany Nissan Juke w edycji Ministry of Sound
      Nissan rozszerza współpracę z Ministry of Sound, czyli londyńskim autorytetem w dziedzinie clubbingu i elektronicznej muzyki tanecznej. Kolejnym owocem tej współpracy jest nowa limitowana edycja Juke. Odważna ...