REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
MotoAlbercik napisał(a):Wymień filtr paliwa,powietrza,wyczyść lub wymień świece zapłonowe.Zobaczymy czy pomoże.
hm ciężko powiedzieć bo zwykle lanosem jeżdżę do pracy max prędkość 90km/h po prostu nie mam sie gdzie rozpędzić. Auto dopiero od jakiegoś czasu miało ok 20% słabsze przyśpieszenie... Jednak postanowiłem jechać lanim do ustronia ok. 65 km. I go przegonić i własnie podczas tej wyprawy zauważyłem, że nie da się jechać szybciej niż 130km/h. Przy czym jak przyśpieszam to 1 bieg wchodzi spokojnie na 4,5tys obrotów i wyżej tak samo 2,3,4, natomiast 5bieg jak zaklęty wskaźnik obrotów zatrzymuje się na 3,7 tys obrotów czyli 130km/h i ani drgnie dalej - nie ważne czy jadę na pb95 czy lpg . Po prostu jak zaklęty 130km/h i koniec - brak mocy. Tak na marginesie obroty na jałowym idealne. Nic sie nie krztusi, nie trzęsie silnikiem. Przy 83tys. Wymieniony rozrząd kompletny teraz jest 91tys. Po wymianie rozrządu auto na gazie osiągało 200km/h.dawidbn napisał(a):A to sie stalo nagle czy tak powoli zaczal coraz wolniej jezdzic, i czy podlaczales pod komputer moze jakies bledy sa.
MotoAlbercik napisał(a):A czy po usunięciu katalizatora autko miało moc,czy po tej wymianie ją straciło?Co zrobiłeś z sondą lambda po wyrzuceniu katalizatora?Kontrolka ilnika się nie świeci?
MotoAlbercik napisał(a):Jeżeli po usunięciu katalizatora wszystko było ok,to nie będzie to w takim razie tego wina.
Skoro na pozostałych biegach autko idzie idealnie na całym zakresie obrotów,to można podejrzewać skrzynię biegów,że coś jest nie tak.Nic innego nie przychodzi mi na myśl.