Lanos jaki silnik kontatybilny z LPG

09 Gru 2015, 20:09

Witam , proszę o pomoc , otóż planuję kupić Lanosa z instalacją LPG , mógłby mi ktoś napisać które silniki najlepiej współgrają z gazem ? ( wiadomo oprócz 1.6 16v ) ogólnie szukam samochodu na terenie Mazowsza do kupienia , budżet 5k , Pozdrawiam.
hope
Nowicjusz

Auto: uno

31 Gru 2015, 00:36

by nie przepłacać a jednocześnie,mieć coś porządnego,polecam instalacje Blue Box. Dają na nią 5 lat gwarancji, więc warto zamontować! Do Lanosa jak znalazł :)
MrRagaFull
Nowicjusz

Przebieg/rok: 6tys. km
Auto: Chevy
Silnik: 3,1
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1912

06 Sty 2016, 18:03

Ja bym chyba brał jednak mimo wszystko 1.6 16V do lpg. Spróbować możesz też 1.4 ale jak masz wybór to bierz 1.6. Co do instalacji to stag qbox labo sq 32 od Brc (ja bym stawiał na brc) , będzie spoko współpracować. Masz jakiegoś sprawdzonego gazownika??
Pyreks
Początkujący

Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Fiat Punto
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback

18 Sty 2016, 13:00

Jak chcesz gaz to lepiej 1,6 16V z BRC SQ 32 , tutaj masz zestawienie warsztatów w województwie Mazowieckim http://www.lpg-brc.pl/index3_wojewodztwo.php?name=mazowieckie1 , bardzo ważna sprawa żeby montował ją solidny serwis i fachowiec :) .
kolargol
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: mercedes
Silnik: disel

18 Sty 2016, 16:32

Odradzam instalacje Bedini - bardzo chętnie montowane przez serwisy Daewoo do aut Daewoo.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

20 Sty 2016, 20:09

Też słyszałam, że te bedini to strzał w stopę. kolega nie mógł długo dojść, dlaczego przy tych samych codziennych warunkach użytkowania wzrósl mu o 20% spalanie. Różne różnosci w warsztacie robili, a i on próbował coś na własną rękę. Może to wina warsztatów. nie doszedł do rozwiazania zagadki. NIEWAŻNE.

Ale u Ciebie to proste 4 cylindry. daj compacta (na tym kiedyś jeżdziłem, więc znam).
no i jak pisze kolega wyżej - wybierz dobrego montażystę. ja z mazowieckiego. w jakim mieście potrzebujesz> może mój Ci podejdzie lokalizacyjnie.
Forumowicz
Aktywny

Prawo jazdy: 01 01 1980
Przebieg/rok: 11tys. km
Auto: Opel Vectra
Silnik: 2,2 16V 155KM direct
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

27 Lut 2016, 16:52

Ja bym chyba jednak postawił na Brc, mają podzespoły jednego producenta, na instalację też dają gwarancję. Poczytaj, ludzie to chwalą.
Pyreks
Początkujący

27 Lut 2016, 16:58

A kto nie daje gwarancji? Każdy producent daje gwarancję, bo go prawo obliguje. Chwalą to, na czym jeździli. Zdecydowanie compact wystarczy.
Forumowicz
Aktywny

15 Mar 2016, 18:09

Forumowicz napisał(a):Zdecydowanie compact wystarczy.

zgadzam sie do takiego autaka lepiej cos popularnego Compact na podzespolach tomasetto ... wystarczy...
Rafcioo
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 10 1999
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: KIa Ceed
Silnik: 1,4
Rok produkcji: 2007

19 Mar 2016, 13:33

Lepiej coś popularnego bo...? Co do tego, że ludzie chwalą to, na czym jeżdżą to nie zawsze tak jest.. Niektórzy nie chwalą czegoś, co się ciągle psuje bądź ktoś zwalił montaż. Owszem producenci dają gwarancję, nie mówię że nie, w brc jest bez limitów km. Natomiast ja jak bym miał wybierać to bym wybrał jednak podzespoły jednego producenta a nie składaka.... Ale każdy robi to co chce:) Trochę jeździłem na lpg i mi się nie psuło..
Pyreks
Początkujący

19 Mar 2016, 13:43

Pyreks napisał(a):Natomiast ja jak bym miał wybierać to bym wybrał jednak podzespoły jednego producenta
i takie Twoje prawo

Ale byłbym ostrożny w osądach, że potężna reszta branży to składaki. To współpracujący ze sobą producenci. Weźmy przykładowo potoczne rozumienie słowa "komputer " czy laptop" . To suma podzespołów różnych dostawców czy części mechanicznych czy softu. Kluczem satysfakcji korzystania jest mądry wybór składowych. Po co sobie wyrywać kawałki tortu, jak można pójść w specjalizację i żyć w symbiozie dbając o rozwój rynku.
Forumowicz
Aktywny

20 Mar 2016, 10:58

Pyreks napisał(a):brc jest bez limitów km

tyle ze po gwarancji wyczyści ci portfel bo wiele podzespołów jest bardzo drogich a niestety nie wytrzymują dłużej niż tańsze włoskie czy polskie zamienniki.
Rafcioo
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 10 1999
Auto: KIa Ceed
Silnik: 1,4
Rok produkcji: 2007

20 Mar 2016, 13:22

Niech każdy bierze to co chce... każdy ma swoje zdanie i tyle. Zresztą co byś nie założył to jak zlecisz montaż komuś kto się nie zna i Ci to zwali to długo nie pojeździsz. Jak jest dobry gazownik i dobrze założy to się pojeździ.. Co do cen części itp to moim zdaniem różnica nie jest wielka, wiem bo sam miałem. Mi jakoś nic się nie psuło więc stwierdzam że było żywotne.
Pyreks
Początkujący

22 Mar 2016, 19:22

Brc wykupiło firme zavoli także nie wszystkie ich produkty są pomysłem brc, ale mało kto o tym mówi. Jeżeli chodzi o lanosa sam sterownik nie jest tak ważny jak porządne wtryskiwacze od siebie polecił bym bule boxa i wtryskiwacze hercules. Mimo swojego wieku lanos jest bardzo wymagającym samochodem.
djkranc
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Auto: Skoda Fabia / Citroen C5
Silnik: 1.4 16v / 2.0 16v
Rok produkcji: 2002