lasty napisał(a):Wg mnie daewo to beznadziejna marka. To są auta na całe życie=> Kupiłeś nie sprzedasz, w dodatku non stop się psują. Jedyne Daewo jakie akceptuję to Chairman na licencji i wszytskich podzespolach z S-klasy W140.
Widzę, że poza problemami natury gramatycznej (Daewo, to nie to samo co Daewoo) posiadasz raczej mizerne rozeznanie w rynku motoryzacyjnym.
Nie kwestionuję Twoich indywidualnych preferencji, jednak Twoja wypowiedź poza tym, że nic nie wnosi do tematu to jeszcze jest myląca i krzywdząca jednocześnie.
Po pierwsze...
Samochody Daewoo ze względu na rozsądnie skalkulowaną na Polskim rynku cenę zarówno samych produktów (samochodów) jak i części zamiennych są bardzo chętnie nabywanymi pojazdami z rynku wtórnego.
Po drugie...
Skąd pomysł, że cały czas się psują?
Jeśli tak to jakie modele miałeś na myśli?
Z mojej praktyki warsztatowej, jak też ze względu na fakt, iż posiadałem i posiadam nadal nie jeden model samochodu koncernu Daewoo, stwierdzam, że w przypadku odpowiedniej kosmetyki, jak i realizowania napraw i przeglądów zgodnie z terminami, auta te są niemalże bezawaryjne.
Owszem, każdy model trapiły swoiste bolączki, jednak każdy z nich posiadał swój konkretny słaby punkt, lub kilka punktów.
Poza tym, pojazdom tym poza nie do końca udaną jakością wykonania nie można wiele zarzucić.
Pozdrawiam - Łukasz /SpeedR/ Bielakowski