Szanowni Koledzy! Proszę o poradę bo nie wiem co robić. Spraw przedstawia się następująco. Troszę głośniej wydech w moim lanosie pracuje, spodobało mi się to. Znajomy powiedział że może pospawać mi wydech i dodatkowo wytnie katalizator i wystawi strumiennice (oznakowana AMG) o i jeszcze zapłaci mi 80 zł. Słyszałem opinie niepochlebne o strumiennicach. Co byście mi mogli poradzić w tej kwestii. A jeszcze nie wiem dlaczego jak taraz na śniegu troszkę wprowadzałem na obroty fure to gdy wyszedłem czuć było siarką. Cóż to może być?
Z góry dziękuje.
aha zapomniałem o najwazniejszym . Po usunięciu katalizatora auto najprawdopodobniej nie przejdzie przeglądu technicznego , ponieważ skład spalin nie będzie zdodny z obowiązującymi normami o zawartości CO w spalinach . pozdro
Też tak myślałem że może być problem na przeglądzie. Wrzucę tłumik przelotowy jak kat jest padnięty.
A co to może być że siarką wali po ostrej jeździe?
Montowanie strumienic w miejsce katalizatora jest niezgodne z KRD.Dodatkowo nie przejdziesz badania technicznego,na ulicy podczas kontroli tez możesz mieć zatrzymany dowód rejestracyjny,a co najwazniejsze,będziesz miał problemy z praca silnika i nie długo po tej operacji będziesz pisał nam w tym dziale,że silnik chodzi ci nierówno,jest nieco słabszy,że masz problem z obroetami,albo że zaświeciła się kontrolka silnika....
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
BMW Night Vision - dynamiczne oświetlenie punktowe BMW Night Vision, system wspomagania kierowcy z programu BMW ConnectedDrive znacząco przyczynia się do zmniejszenia ryzyka wypadku w czasie jazdy po zmroku. Dzięki dynamicznemu oświetleniu punktowemu (BMW Dynamic Light Spot), ...
Zgłoszenie rejestracji i wyrejestrowania pojazdu to będzie obowiązek! Szykują się spore zmiany dla kierowców w których głownie chodzi o obowiązek zgłaszania takich działań w nieprzekraczającym terminie 30 dni. Co ciekawe projekt zmian w Prawie o Ruchu Drogowym przygotowało Ministerstwo ...
professional napisał(a):Też tak myślałem że może być problem na przeglądzie. Wrzucę tłumik przelotowy jak kat jest padnięty. A co to może być że siarką wali po ostrej jeździe?
dokładnie taki efekt mam od kiedy wymontowałem katalizator. Pewnie między innymi od tego jest
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.