LANOS - strumiennica

15 Sty 2008, 09:58

Szanowni Koledzy! Proszę o poradę bo nie wiem co robić. Spraw przedstawia się następująco. Troszę głośniej wydech w moim lanosie pracuje, spodobało mi się to. Znajomy powiedział że może pospawać mi wydech i dodatkowo wytnie katalizator i wystawi strumiennice (oznakowana AMG) o i jeszcze zapłaci mi 80 zł. Słyszałem opinie niepochlebne o strumiennicach. Co byście mi mogli poradzić w tej kwestii. A jeszcze nie wiem dlaczego jak taraz na śniegu troszkę wprowadzałem na obroty fure to gdy wyszedłem czuć było siarką. Cóż to może być?
Z góry dziękuje.
professional
Nowicjusz

Miejscowość: Jabłonna Lacka

15 Sty 2008, 19:16

osobiście to wolałbym takiego zabiegu nie robic :shock: A jeśli podoba Ci się sportowy wydech to wymień ostatni odcinek wydechu na sportowy. pozdro
PEUGEOT 306 1.8 16V
missiekk_ch
Nowicjusz

15 Sty 2008, 19:33

aha zapomniałem o najwazniejszym :!: . Po usunięciu katalizatora auto najprawdopodobniej nie przejdzie przeglądu technicznego :?: , ponieważ skład spalin nie będzie zdodny z obowiązującymi normami o zawartości CO w spalinach :!: . pozdro
PEUGEOT 306 1.8 16V
missiekk_ch
Nowicjusz

16 Sty 2008, 10:14

Też tak myślałem że może być problem na przeglądzie. Wrzucę tłumik przelotowy jak kat jest padnięty.
A co to może być że siarką wali po ostrej jeździe?
professional
Nowicjusz

Miejscowość: Jabłonna Lacka

19 Sty 2008, 13:08

Jeśli nie chcesz sobie narobić kłopotu to lepiej nie montuj tego wynalazku. To stwierdzenie usłyszałem od znajomego, który wymienia zawodowo tłumiki
Badbit
Początkujący

19 Sty 2008, 23:26

Montowanie strumienic w miejsce katalizatora jest niezgodne z KRD.Dodatkowo nie przejdziesz badania technicznego,na ulicy podczas kontroli tez możesz mieć zatrzymany dowód rejestracyjny,a co najwazniejsze,będziesz miał problemy z praca silnika i nie długo po tej operacji będziesz pisał nam w tym dziale,że silnik chodzi ci nierówno,jest nieco słabszy,że masz problem z obroetami,albo że zaświeciła się kontrolka silnika....
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Night Vision - dynamiczne oświetlenie punktowe
    BMW Night Vision, system wspomagania kierowcy z programu BMW ConnectedDrive znacząco przyczynia się do zmniejszenia ryzyka wypadku w czasie jazdy po zmroku. Dzięki dynamicznemu oświetleniu punktowemu (BMW Dynamic Light Spot), ...

20 Sty 2008, 11:17

professional napisał(a):Też tak myślałem że może być problem na przeglądzie. Wrzucę tłumik przelotowy jak kat jest padnięty.
A co to może być że siarką wali po ostrej jeździe?

dokładnie taki efekt mam od kiedy wymontowałem katalizator. Pewnie między innymi od tego jest ;)
Czy zastałem Jolkę?
sober
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraśnik/Lublin/Warszawa