REKLAMA
![](https://www.forumsamochodowe.pl/galeria/inne-zdjecia-motoryzacyjne-a53/gdzie-w-europie-obowiazuja-winiety-na-autostrady-t40381.jpg)
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Sheppard napisał(a):1. Czy warto brac wysoki wykup i nizsze raty czy na odwrot? Dodam, ze na ten moment nie wiem czy bede chcial wykupic auto czy tylko wymienic na kolejne.
Sheppard napisał(a):2a. W przypadku wykupu 1%, czy bede musial odprowadzac podatek VAT i PIT od sprzedazy auta?
2b. A w przypadku > 30%?
Sheppard napisał(a):3. Ktora opcja sie bardziej mi oplaci jezeli bede chcial auto jednak sprzedac?
4. Ktora opcja sie bardziej mi oplaci jezeli bede chcial auto zostawic dla siebie?
Sheppard napisał(a):5. Bank zaoferowal mi duzo nizsza rate leasingu niz dealer ale minusem jest koniecznosc pozniejszego wykupu auta. Czy to mi sie oplaci? Jezeli tak, to czy lepiej wziac wysoka rate i mniejszy % wykupu czy na odwrot?
Sheppard napisał(a):6. Jak podejsc do negocjacji ceny tego auta? Czy BMW daje sensowne rabaty? Czy jako osoba niedoswiadczona mam szanse na cos wiecej niz dywaniki? Interesuje mnie raczej zejscie z ceny o te 5-10%
Sheppard napisał(a):7. Czy da sie zrobic tak, ze po wykupie auta (z odliczonym VATem i PITem) sprzedaje auto za jakis czas w kwocie netto?