Akurat tutaj nie zgadzam się do końca - leasing jest bardzo dobrą opcją dla przedsiębiorców! Raty leasingowe wraz z wpłatą można wrzucać w koszty, dzięki czemu płaci się mniejszy podatek.
Dlatego większość osób, które nawet mają opcję sfinansowania sobie pojazdu za gotówkę, wybierają leasing dla korzyści podatkowych.
Znaczenie ma również wybór handlowca w danej firmie! Jedni będą chcieli skroić inni patrzą z perspektywy klienta. Niektórzy od razu wklejają chore prowizje, dla innych liczy się roczny obrót - czyli lepiej zrobić więcej i tanio, bo dzięki wyrobionemu obrotowi dostaje się pieniądz.
Natomiast wszelkie opcje konsumenckie, kredyty na siebie, leasing bez firmy, pożyczki, to nie moja działka - natomiast jest wiele osób, którym takie finansowanie pozwoliło się rozwinąć czy stworzyć sobie historię kredytową.
Wszystko ma swoje plusy - jeśli kogoś stać na finansowanie sobie wszystkiego z własnych pieniędzy, to bardzo się cieszę, natomiast są osoby, tak jak wspomniałam, dla których powyższe opcje są ratunkiem. Nie wrzucajmy wszystkiego i wszystkich do jednego wora - siedzę w branży już jakiś czas i wiem, że da się załatwić naprawdę dobre warunki
![Wink ;)]()
Pozdrawiam