Witam,
Aktualnie zakładam swoją DG i już od dłuższego czasu planowałem zakup nowego auta (może nawet jakiś używany 2 latek). Przeglądam wiele artykułów, oglądam sporo materiału na YT i czytam wiele różnych opinii i już sam nie wiem co lepsze
![Uśmiechnięty :)]()
Nadal wydaję mi się, ze leasing będzie najlepszą opcją ale chciałbym zaczerpnąć waszej opinii.
Nie mam aktualnie jakiś preferencji co do auta, pobadają mi się crossover ale również hatchback czy sedany (kombi odpada).
Oglądałem i czytałem o tym, że często bardziej opłaca się wziąć inna markę auta z lepszą ofertą leasingowa i wtedy sama rata jest niższa pomimo droższego auta. Np. francuzy ponoć szybko tracą na wartości przez co rata samochodu o wartości 120-130k może być wyższa niż takie VW czy BMW za 150-160k z racji mniejszej utraty w przeciągu 3 lat.
Co do abonamentu to nie ukrywam, że jestem leniwą osobą i wszelkie załatwianie zbędnych spraw mnie irytuje gdzie oferta abonamentowa jak OC/AC, opony, serwis itp. mam już w 1 racie.
Nie widzę aktualnie + zakupu auta prócz tego, że mogę zrobić z nim co chcę no ale chyba każdy z nas chcę dbać o swoje nowe auto a to jest wymagane przy leasingowaniu/wynajmowaniu auta.
Ogólnie myślałem o benzynie, manual coś w okolicach 130-180KM (nie ukrywam, że wolałbym coś żwawszego). Testowałem toyotę corolle classic 132km i trochę jakby brakowało jej mocy.
Rocznie robię jakieś 10-15k przebiegu.
Wszelkie opinie mile widziane.