Leje olej z maglownicy jak zregenerowac scenic

15 Lut 2013, 23:51

witam

jak w temacie leci mi olej z maglownicy po lewej stronie tutaj gdzie jest ostatnia guma przed końcówka drążka. to dokładnie wydobywa sie z pod tej gumy. czy mozna to jakos samemu rozebrać i zregenerować. byłem dzisiaj to ogladac i wyciągniecie calej maglownicy nie zajmie duzo czasu. auto to scenic 2001r lift dci czy macie jakies propozycje jak to zrobic
wampir1717
Aktywny

Miejscowość: NY

16 Lut 2013, 14:14

Osobiście wiem z własnego doświadczenia, że lepiej to dać do zrobienia niż robić samemu. Tym bardziej, że koszt nie jest duży. Nie masz w profilu napisane gdzie mieszkasz ( a czasami to jest pomocna informacja ). Zerkin na tą stronkę - tutaj jest dosyć dobra firma która się tym zajmuje i co dosyć ważne można maglownicę wysłać i oni przysyłają po regeneracji ( nie trzeba do nich jechać ). A jakbyś miał do nich blisko to na miejscu ci zdemontują i zamontują na tej zasadzie, że zabierają ci uszkodzoną a wkładają po regeneracji.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

10 Mar 2013, 19:54

dzieki za odpowiedz dzwonilem do firmy koszt 500zl jak wyjmę sam i przywiozę jak maja oni to zrobic to + koszt 75zł za wymiane
wampir1717
Aktywny

Miejscowość: NY

16 Mar 2013, 10:39

Tutaj mogę się zgodzić,lepiej dać samochód do dobrego warsztatu niż samemu zabierać się za naprawę. Koszt 500zł plus wymiana 75 to jeszcze nie jest taka zła cena.
ZmienOlej
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 1991
Auto: BMW M3
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus RX 450h - duży luksusowy SUV
    RX 450h to duży luksusowy SUV o długości 4,89 m z napędem hybrydowym o mocy 313 KM, który przyspiesza do setki w 7,7 s. Zużycie paliwa wg WLTP wynosi od 7,6 l/100 KM. Testerzy Consumer Reports uzyskali średni wynik ...