Lekkie drgania prawej strony HYUNDAI I20

20 Sty 2018, 23:16

Witam , posiadam Hyundaia i20 z 2013 roku 1.2 benzyna. Skrzynia manualna. Mam taki problem, gdy jadę 60-80 km/h wtedy najbardziej czuć lekkie drgania prawej strony przodu samochodu i lekko na kierownicy. Słychać tez jak drży plastik gdzieś przy drzwiach z prawej strony. Te drgania nie ukazują się caly czas , tylko czasem. Ostatnio padła tez mi w tym samochodzie skrzynia biegów i została wymieniona na nowa i problem dalej jest i dalej są lekkie drgania. Koła wyważone , zmienione z aluminiowych na stalowe i tak samo. Mechanik mówił ze może być coś z półośka? Miał ktoś taki problem ?? Już mnie kurwi...ca bierze bo w serwisie nic nie widza żeby było zle ... zawieszenie jest sztywne... co to może być pomocy !!!!!
Banan69
Nowicjusz

Prawo jazdy: 07 07 2010
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Hyiundai i20
Silnik: 1.2 78KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013
  • 22 Sty 2018, 10:34

Banan69 napisał(a):gdy jadę 60-80 km/h wtedy najbardziej czuć lekkie drgania prawej strony przodu samochodu i lekko na kierownicy
    Sprawdzałeś czy zmiana biegu przy tej prędkości ma wpływ na te drgania?
    Banan69 napisał(a):Słychać tez jak drży plastik gdzieś przy drzwiach z prawej strony.
    Sprawdź czy nadkole jest dobrze zamocowane i nie jest gdzieś luźne.
    Kacper
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
    Miejscowość: Warszawa - okolice
    Prawo jazdy: 14 09 1997
    Auto: Volvo S40
    Silnik: 2.0 140KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Rok produkcji: 1999

22 Sty 2018, 10:57

Nadkole jest dobrze zamocowane sprawdzałem wszystko już prawie.

A ze zmiana biegu jest tak ze jak wrzucę wyższy to ustaje. Najbardziej czuć te wibracje jak gaz w podłodze i jak jadę 60-80 wtedy drży plastik i lekko czuć na kierownicy.
    Banan69
    Nowicjusz

22 Sty 2018, 11:40

60-80 na 4 biegu najbardziej odczuwalne to jest ...
    Banan69
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
      Hyundai skutecznie broni swojej pozycji w Europie
      Najnowsze dane Europejskiego Stowarzyszenia Producentów Pojazdów ACEA, dotyczące wolumenu rejestracji nowych samochodów pokazują, że udział w rynku europejskim firmy Hyundai w pierwszym kwartale 2013 ...