REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Sprawdź napięcie spoczynkowe akumulatora, następnie po odpaleniu przy wyłączonych wszystkich odbiornikach prądu i pod obciążeniem. Możesz też dodać gazu na około 2,5tyś. obr. i też sprawdzić wartość napięcia. Napisz nam co Ci wyszło.mateusz1995 napisał(a):dzisaj np wyskoczyła mi kontrolka łądowania może być ze alternator nie domaga i nie daje takiej mocy na cewke i cewka nie daje takiej iskry jak powinna ? to tylko moja teza ostatnio wymieniałęm szczotki alternatora i niby było 14 ale nie wiem może jakaś dioda już siedzi a akumulator nowy
Czy instalację gazową masz ponownie wyregulowaną po tej naprawie? przyczyną wypalenia gniazda zaworowego mogła być tu nie prawidłowa mieszanka LPG.mateusz1995 napisał(a):po zakupie postanowiłem założyć gaz i się zaczeło, Po jakiś 3 tyś kilometrach wypaliło mi gniazdo zaworowe na 4 cylindrze.
Nisko, powinno być min. 13,8V przy włączonych odbiornikach prądu. Czy jak wymieniałeś szczotki to sprawdzałeś komutator czy nie kwalifikuje się do wymiany?mateusz1995 napisał(a):co do ładowania to 13.6 ma na zapalonym silniku i waha się do 13.7 a nawet do 13.5 a na klimie to już całkiem padaka bo 13. 2
Zbyt niskie ładowanie może mieć wpływ na pracę silnika szczególnie w benzynie gdzie potrzebna jest iskra do zapłonu mieszanki paliwowo-powietrznej.mateusz1995 napisał(a):czy zbyt niskie ładowanie może powodować że cewka ma za słaby prąd i dlatego on tak szarpie ??