Witam
poszukuję samochodu raczej nie dużego, lekko sportowego (150-200KM), diesel lub benzyna, do 35-40k
chodzi mi o samochód, który będzie dawał dużo wrażeń z jazdy, jednocześnie nie będąc za bardzo paliwożerny (300KM na razie nie potrzebuje:) )
pojeżdżę nim 2-3 lata i potem albo przesiądę się na większy albo na szybszy:)
jeśli chodzi o rocznik, to myślę że nie starszy niż 99-00 (w starszych się boję awarii i/lub dodatkowych nakładów finansowych, nie wiem czy słusznie? może warto zwrócić uwagę na coś starszego?)
na razie myślałem o:
audi a3 (najlepiej z 2003r - nowe kształty) (mocny diesel? 1.8T ? )
honda civic, integra
toyota celica, corolla ts
mitsubishi eclipse?
myślę nawet o bardziej sportowych samochodach, jak integra,celica czy eclipse, ale pod warunkiem, że zmieszczą się do niego np. 3 osoby i trochę bagażu, takie sportowe hatchbacki (np. eclipse) mają w sumie z tyłu sporo miejsca na bagaż? czy da się w nich złożyć połowę tylnego siedziska ?
czy modele które wymieniłem warte są uwagi? czy to udane modele? a może jeszcze na coś innego warto zwrócić uwagę ?
jak szukać samochodu? znajomi mówią że serwisy typu allegro czy otomoto, to raczej złe miejsce, prawie każdy samochód jest 'bezwypadkowy', 'serwisowany w ASO' i ma 'nie duży przebieg'
p.s.
(golfy odpadają, w ogóle mi się nie podobają VW)
pozdrawiam,
r.