Diesle w Seacie to coś pięknego ! W 2.0 TDI 170 koni jak się przyśpiesza to słychać taki bulgot jak z benzyniaka
Tylko są one na pompowtryskiwaczach , a u Ciebie pewnie common-rail ? Tylko że mojego ojca kolega ma Paska 2.0 TFSI po chipie i ma 240 koni i pali mu w trasie przy stałej prędkości 120km/h 7.5l ... czyli nie tak dużo jak na benzynę , a Leon o wiele mniej wazy niż Pasek . W mieście wiadomo że 14-15 przy dynamicznej jeździe będzie bo miałem już Cuprę na 3 dni
Można zejść poniżej 11 litrów ale trudno ... Średnie spalanie wychodzi od 9.3 do 10.5 a max sr spalanie to 12 l . 50:50 miasto/trasa . Czyli nie wiem ;/ kumpel ma tego Leona 2.0 TDI to i 8 w mieście łyka a jak go się katuję tak ze ohoho to 13.5 l spalił ale przy takiej szybszej jezdzie po mieście to te 10 l trzeba liczyć w trasie od 6-8 l .. A ten twój ile pali ?? No czasami lubie ciszę w samochodzie a 2.0 TFSI w Leonie jest bardzo ciiiiii .... dopiero od 3 k obrotów zaczyna zajebiś*** mruczeć , a w dieslach wiadomo ten klekocik nawet cichy to przy otwartej szybie to nie za miłe jest
Śmigam Leonem 1.9 TDI ARL i wiem jak to jest
jest cichu klekocik ale jest
Tylko właśnie , boję się jak będzie z wydatkami na benzynę
No ale nawet ten 200 konny diesel spali swoję , ale wiadomo żę to będzie gdzieś 30-40 % mniej niż benzyniak ;/ Jest to nowy silnik na wtrysku ten w benzynie dlatego spalanie mniejsze , no i turbo benzyna to jest
że aż się uśmiech na twarzy robi heh . Diesel piękna sprawa z spalaniem , tylko bardzo mały zakres obrotów ;/ i moment obrotowy ogromny ale dostępny chwilę .. a w 2.0 TFSI mam od 2k obrotów aż do samego końca ... No nie wiem , wypowiadajcie się ludzie
No i przyjmijmy że robię do 20 tysiecy rocznie . No i wiadomo że Cupra to klasa sama w sobie , i będzie droższa od tego diesla .. Tylko że nie wiele heh , a co jest najlepsze że używana cupra i ten diesel fr to już wychodzi różnica tysiąca może ... Używana Cupra z 2008 r kosztuję 74 tysiące a Fr 71 ... no i sami widzicie ..
[ Dodano: Pią Cze 19, 2009 13:05 ]No jednak dziś odebrałem autko
Jest nim srebny Seat Leon Cupra 2.0 TFSI
[ Dodano: Pią Cze 19, 2009 13:35 ]Padł wybór na Cuprę i taką własnie dziś przyjechałem z Gdańska
Piękna srebna Cupra 2.0 TFSI mmm i spalanie na trasie Gdańsk-Warszawa wyszło średnio 8.5 a w pedał dawałem ładnie
Podobno dorośli mężczyźni różnią się od małych chłopców tym, że mają dużo droższe zabawki