Leon czy ibiza pomocy

07 Maj 2013, 19:23

witam, jestem dziewczyną i liczę na Waszą pomoc, przede wszystkim Panowie:) zastanawiam się nad kupnem samochodu waham się między ibizą IV i leonem II. który samochód jest mniej wadliwy, który polecacie. Mam on służyć normalnej jazdy, najczęściej do pracy oraz by mało palił, a silnik wchodzi minimum 1,4. kwota jaką chciałabym wydać to najlepiej do 20tys może 21. proszę o pomoc
kizia20
Nowicjusz

Auto: nie mam

07 Maj 2013, 20:40

Podaj dokładnie przedział rocznikowy,gdyż z tymi Ibizami jest tak namieszane,wymieszane ,że Hej!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

07 Maj 2013, 22:12

Ja z kolei wolałbym z tej 2 tolka [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł], przede wszystkim wysoko się siedzi, pali kolo 5,5 litra, w mieście 6,2, z tyłu dużo miejsca, wygodny fotele, świetnie trzyma sie drogi, pojemny bagażnik 500L , bardzo ladnie spasowana deska, oczywiście kwestia gustu, ale w te pieniądze nie znajdziesz lepszego wozu z takim wyposażeniem! chyba ze zaraz koledzy zarzuca fordami i oplami ;D. Powiedz jeszcze diesel benzyna?
znawca44
Początkujący

Prawo jazdy: 12 04 1964
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: laguna III
Silnik: 2.0
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

08 Maj 2013, 12:46

jeśli chodzi o ibizę to model od 2008-do dzisiaj no ten [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł], oczywiście kolor nie ma znaczenia. myślałam jeszcze o mazda 2. benzyna czy diesel szczerze to jakoś nie ma znaczenia, bardziej chodzi mi o to, że jak kupie to na początku nie chciałabym żeby od razu się zepsuł. na jakiś stronach czytałam, że jeden silnik jest wadliwy itd i nie chce na takiego trafić dlatego zwracam się o pomoc do Was.
kizia20
Nowicjusz

Auto: nie mam

08 Maj 2013, 13:38

Niezbyt udany jest silnik 2.0 TDI. Naprawdę bardziej podoba ci się Ibiza IV od III? Dla mnie ta ibiza IV jest poprostu brzydka w porównaniu do III. Moja rada kup Ibize III z 2007r;)
dany1994
Nowicjusz

Auto: Nie mam
Paliwo: Diesel

08 Maj 2013, 14:17

Znam wyniki testu na dyst .100 tyś km akurat tego autka, z tym silnikiem :D No i co,szkoda gadać,to wstyd, by auta tak bardzo u nas wielbione, przy tej Ibizie padły jak ktoś, kto zamierzał Dolinę Śmierci przebyć bez wody,do tego w dzień,przy kimś kto jechał sobie autkiem z klimą :D Autko katowane,średnie spalanie 6.4l,przy dynamicznych jazdach,miasto 8.2l.Wygodne fotele,przyjemny design oraz bezawaryjność.Jak testujący podsumowali wyniki testu Seata Ibizy IV----auta VW-gena mogą Seatowi tylko pozazdrościć jakości ,w Wolfsburgu mogą z zazdrości zgrzytać zębami----koniec cytatu! Mało które auto przebyło test i otrzymało tak wysoką notę jak ta Ibiza :!: Jedynie BMW 1,FIAT BRAVO,MAZDA 3,KIA Ceed,VW GOLF ,Opel ASTRA(naturalnie z wybranymi silnikami ) osiągnęły tak wysokie noty.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Sztuczna inteligencja ma rozładować korki w Bangkoku
    Toyota Mobility Foundation razem z partnerami publicznymi i prywatnymi uruchomiła nowy projekt, w którym zaawansowana analityka danych przy użyciu sztucznej inteligencji i technologii uczenia się maszyn posłuży do ...