LEON/IBIZA/GOLf ... do 14 tys. LUB.... ?? >>>>><<<<<

04 Lut 2013, 15:48

Witam mam spory dylemat, jako że to będzie mój pierwszy samochód, niedoświadczony ze mnie kierowca i znawca aut. Samochód będzie służył głównie do miasta. Mało awaryjny. Cena mniej więcej 12000-14000 jaką mogę wydać. Wyboru nie mam dużego gdyż biorę pod uwagę tylko oferty z mojego miasta i okolic
Mam na oku :
Seata Leona 1.9 TDI 90KM rocznik 2001( pierwsza rejestracja październik ) , przebieg 215 tys.km cena 12800 zł

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Seat Ibiza 1.9 tdi 100KM rocznik 2003 , 168 000 km przebiegu ( ale wiadomo jak to z tymi licznikami "jest " ) 12900 zł

Oba 4/5 drzwiowe . Wiem że ceny też pewnie nisko podejrzane ale trudno , przed kupnem i tak będzie stacja diagnostyczna.

Czy może lepiej poszukać jakiegoś Golfa 4 lub focusa I ? oczywiście wszysstko TDI

Oglądałem też skodę Fabie z 2000 r 1.9 tdi ale nie pamiętam ile koni . za 12200zł.
==============================================================================
Jeśli żaden z tych powyżej się nie nadaje to z ogłoszeń z mojej okolicy mogę brać pod uwage jeszcze te poniżej, nic więcej w okolicy mojej już nie znajdę :

[link do Otomoto wygasł]

[link do Otomoto wygasł]
[link do Otomoto wygasł]

[link do Otomoto wygasł]

[link do Otomoto wygasł]

[link do Otomoto wygasł]

[link do Otomoto wygasł]
bezloginu
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 10 2003
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Nie mam

04 Lut 2013, 21:39

Czyli chyba żaden :oops:
bezloginu
Nowicjusz

04 Lut 2013, 21:47

Każdy jak tu wchodzi i przeczyta to co napisałeś to nawet nie chce mu się wypowiadać i wychodzi...

Po pierwsze: Jak auto na miasto to czemu żeś się uparł na diesla? Na miasto benzyniak będzie wykwintny!

I Najważniejsze, nie napalamy się na kupno auta "na już" bo to nic dobrego nie przyniesie. Trochę cierpliwości i raczej nie polecam samochodów od handlarzy i z komisów... chyba nie trzeba pisać dlaczego.
Wacek_13
Początkujący

Miejscowość: Jaworzno

04 Lut 2013, 21:51

95 % ogłoszeń jest od handlarzy albo z komisów, trafić na wybrany model od prywatnej osoby to można się zestarzeć i nie znaleźć, pozostaje podjąć ryzyko i szukać po komisach
bezloginu
Nowicjusz

04 Lut 2013, 21:54

jak dobrze poszukasz to znajdziesz od prywaciarza. wiadome nie wszystkie auta z komisów to parchy, ale 95% z nich :)

A czemu diesel?
Wacek_13
Początkujący

Miejscowość: Jaworzno

04 Lut 2013, 21:58

Diesel pewnie dlatego, że mentalność polaków tak podpowiada, a rzeczywistość werifikuje to w przyszłości :D

Szukaj Leona 1,6MPI będziesz zadowolony lub Astrę II a nie III bo w tej cenie nie znajdziesz dobrej! Tak samo jak Focusa II...
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...

04 Lut 2013, 21:59

Czemu ? mniej wydam przy tankowaniu , te 1,9 tdi to najwytrzymalsze niby silniki ( bynajmniej takie są opinie na około ) , no i za jakiś czas jak by co łatwiej będzie disla sprzedać niż benzyniaka
bezloginu
Nowicjusz

04 Lut 2013, 22:03

Tak tylko, że diesel ma z reguły spory przebieg, to co zaoszczędzisz przy tankowaniu wydasz w naprawę. W dodatku tej oszczędności nie będzie za wiele, bo w mieście różnica w spalaniu jest niewielka. W dodatku diesel dłużej się nagrzewa więc w tym czasie wiecej pali.
Uwierz, 1,6 MPI łatwiej znaleźć zadbane i nie skręcone i to jest chyba ostatni dobry silnik koncernu VAG i bardzo dobrze toleruje ewentualny gaz.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010