"leone1" o zimówkach cz.1

09 Gru 2008, 13:42

Piter napisał(a):Jesteśmy już na 3 miejscu :)

Róbcie tak jak ja...a będzie pierwsze miejsce i forum stanie się jeszcze bardziej popularne, jednak trzeba się postarać.

Głosujcie codziennie sami...wysyłajcie na gg znajomym link do głosowania, a bankowo będzie pierwsze miejsce, zresztą już wskoczyliśmy na trzecie...a nie mówiłem? :)

###
Jeżeli będziecie stosować takie praktyki, to zostanie nas niewielu:
Gość o nicku "MotoAlbercik" zamiast argumentów wprowadza cenzurę (czyżby lobby oponiarskie miało go w kieszeni?)
Zamknął mój temat "Nie zmieniaj opon na zimowe" tylko dlatego, że nie miał argumentów, a przecież dyskusja to wymiana argumentów i dobrze jak różnimy się poglądami, w przeciwnym wypadku to wodolejstwo, propaganda sukcesu i kadzenie...i skończymy wszyscy jak na dole dużymi literami.

Słowa i myśli, te atrybuty określają człowieka oraz dają mu możliwość panowania nad naturą oraz dzielenia się doświadczeniem. Słowo ma wielką moc: może budować, ranić, irytować, wywoływać wzruszenie. Od prawie dwudziestu lat my, Polacy, cieszymy się wolnością wypowiedzi i traktujemy to, jak coś oczywistego. Możemy głosić swoje poglądy zupełnie otwarcie. Jednak na świecie wciąż istnieją kraje, w których słowo drugiego człowieka postrzegane jest, jak zagrożenie. Ludziom zamyka się tam usta, wypacza sens ich słów, zatraca znaczenie słów niosących prawdę. Takie słowa, poza pewnym dźwiękiem, nie posiadają nic, są puste. Zapraszamy do poznania świata cenzury - świata bez słów.
leone1
leone1
Nowicjusz
Awatar użytkownika

09 Gru 2008, 23:10

Kolego "leone1" jak na razie to wnosisz trochę zamętu na forum pisząc kilka odpowiedzi w kilku postach proszę pisać odpowiedź w jednym poście i nie udowadniać czegoś innym co nie do końca jest prawdą (mam nadzieję że wiesz o co chodzi).

PS> Co do opon letnich i zimowych proponuję ci żebyś samemu przeprowadził test w temperaturze np. 2 stopni. Raz jadąc na oponach letnich, a drugi raz na zimowych.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

10 Gru 2008, 11:20

ArteK napisał(a):Kolego "leone1" jak na razie to wnosisz trochę zamętu na forum pisząc kilka odpowiedzi w kilku postach proszę pisać odpowiedź w jednym poście i nie udowadniać czegoś innym co nie do końca jest prawdą (mam nadzieję że wiesz o co chodzi).

PS> Co do opon letnich i zimowych proponuję ci żebyś samemu przeprowadził test w temperaturze np. 2 stopni. Raz jadąc na oponach letnich, a drugi raz na zimowych.

###
Już wcześniej pisałem, ale wycięliście.
Jestem czynnym kierowcą od 30 lat, przejechałem równik ponad 20 razy. Jeździłem w rajdzie Cinquecento i innych. Jeździłem po całej Europie, a nawet USA i na prawdziwych zimówkach (z kolcami). Często jeżdżę do kolegów z Finlandii pojeździć po lodzie, to mogę coś na ten temat powiedzieć. W gronie kierowców rajdowych śmiejemy się z tych kapciuchów, ale kiedyś kolega dla prasy powiedział, że należy zmieniać na zimowe, to w środowisku został b. źle odebrany - później tłumaczył, że musiał tak powiedzieć ( bo obiecali mu sponsoring). Mam też tzw. zimówki (bo kupiłem z samochodem) i nie chodzi o pieniądze, bo mnie akurat stać, ale wole kupić dwa komplety dobrych letnich... tu chodzi o bezpieczeństwo, a nie o nabijanie kiesy producentom tzw. "zimówek".
leone1
leone1
Nowicjusz
Awatar użytkownika

10 Gru 2008, 11:42

leone1 napisał(a):Już wcześniej pisałem, ale wycięliście.
Jestem czynnym kierowcą od 30 lat, przejechałem równik ponad 20 razy. Jeździłem w rajdzie Cinquecento i innych. Jeździłem po całej Europie, a nawet USA i na prawdziwych zimówkach (z kolcami). Często jeżdżę do kolegów z Finlandii pojeździć po lodzie, to mogę coś na ten temat powiedzieć. W gronie kierowców rajdowych śmiejemy się z tych kapciuchów, ale kiedyś kolega dla prasy powiedział, że należy zmieniać na zimowe, to w środowisku został b. źle odebrany - później tłumaczył, że musiał tak powiedzieć ( bo obiecali mu sponsoring). Mam też tzw. zimówki (bo kupiłem z samochodem) i nie chodzi o pieniądze, bo mnie akurat stać, ale wole kupić dwa komplety dobrych letnich... tu chodzi o bezpieczeństwo, a nie o nabijanie kiesy producentom tzw. "zimówek".

a łyżka na to... :lol:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

10 Gru 2008, 12:27

ArteK napisał(a):Kolego "leone1" jak na razie to wnosisz trochę zamętu na forum pisząc kilka odpowiedzi w kilku postach proszę pisać odpowiedź w jednym poście i nie udowadniać czegoś innym co nie do końca jest prawdą (mam nadzieję że wiesz o co chodzi).

###
Nie masz żyłki handlowej, bowiem wątki kontrowersyjne nie muszą być nieprawdziwe, a zwiększają popularność.
Widzę, że trzeba zmieniać nicka i przejść na następne IP (mam Privoxy i Tora) aby trochę powalczyć z cenzurą i pokazać, że prawda jest mocna.
Jedynym bowiem sposobem walki z cenzurą i popularyzowaniem prawdy(na tym forum) jest podziemie?
A propos, już 2 stopnie???, przecież wszystkie "niezależne, niezawisłe media" oraz reklamy krzyczą, ze od 7-8 należy zmieniać na tzw "zimówki"
Cytat:
Jeśli ktoś wam wmawia, że auto na oponach zimowych jest bezpieczniejsze podczas jazdy w czasie deszczu, nie wierzcie. Nie jest prawdą także to, że na oponach zimowych przy - 7 stopniach C łatwiej zahamujemy na suchym asfalcie.
link do artykułu:
http://www.auto-swiat.pl/wydania/artykul.asp?Artykul=19208
leone1
leone1
Nowicjusz
Awatar użytkownika

14 Gru 2008, 23:16

Kolego...ja praktykuję jazdę w lecie na oponach letnich, a w zimie na oponach zimowych. Nie interesuje mnie Twoje zdanie, chcesz...to jeździj w ziemie na letnich, Twoja sprawa. Bardzo się cieszę, że zrobiłeś tyle km, ja być może mam mniejsze doświadczenie, ale wiem z doświadczenia, nie, że gdzieś tam przeczytałem czy ktoś mi mówił, sam sprawdziłem jak auto się zachowuje na oponach letnich, a jak na zimowych przy temperaturze +4C, to moje zdanie, nie musisz się z nim zgadzać i nie musi Cię ono obchodzić, ale powinieneś je uszanować. Po drugie na logikę...w zimie masz twardszy asfalt, niskie temperatury powodują przymrozki itd. jedziesz autem na oponie letniej (twarda mieszanka) zastanów się jak auto możesz się zachowywać...bez testów, na logikę. Pozdrawiam
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Trzymaj się swojego pasa!
    Jazda po wyznaczonym pasie ruchu to podstawa bezpiecznego pokonywania zakrętów. Wyjeżdżanie kierowcy poza jego pas grozi zderzeniem czołowym. Wiele osób zapomina również, że mają obowiązek trzymać się ...

15 Gru 2008, 15:49

Witam!

Forum jest miejscem dzskusji i jako takie powinno dopuszczać równiez "kontrowersyjne tezy". Ja osobiście zmieniam opony, uważam to za element bezpiczeństwa, dla mnie i moich bliskich.

Znalazłem fajny podcast o oponach: http://polskalive.pl/pl/podcasts/79/lit ... Opony.html
jerema
Nowicjusz

15 Gru 2008, 22:32

Polecam warto wysłuchać całość :)
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

17 Gru 2008, 23:28

a nie mówiłem ze fajne ;) ogólnie to polecam to radio, na prawde fajna muzyka.

Uważam, za nawet nie odpowiedzialne nie używanie "zimówek", narażamy nie tylko siebie ale i innych. Zmieniajcie opony!
jerema
Nowicjusz