Leonik I

19 Kwi 2017, 20:30

Witam, jade w piątek oglądać te dwa modele co myślicie?
Pierwsze auto własne prawko od 2 lat, do tej pory jeździłem puntem,c3,alteą,206
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do oferty na Allegro wygasł]
Rymu
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 04 2058
Auto: Audi
Silnik: TDI
Paliwo: Benzyna + CNG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1927

19 Kwi 2017, 20:37

Model i silnik dobry. Niski koszt utrzymania, a i autko się całkiem dobrze zbiera.

Pierwszy link - handlarz + mało realny przebieg+wysoka cena
Ten drugi już lepszy, ale cena wg mnie i tak za wysoka jak na ten samochód. Przebieg, sądząc po wytarciu włącznika świateł myślę, że ok. 300k (ale może i faktycznie jest te 170 realne, jeśli ktoś robił samochodem po nieco ponad 10k km rocznie :D ), więc może warto się zainteresować (ten samochód spokojnie przejedzie pół miliona km jeśli się bedzie o niego odpowiednio dbać)
Rigbi
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 06 2007
Auto: V70
Silnik: 2.5 TDI 140KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

19 Kwi 2017, 20:43

Przebieg tych aut nie trzyma się całości. Raz że mają poniżej 200 tys w wieku 14 lat, dwa to są diesle i Niemcy tym jeżdżą nie tylko do kościoła, trzy jeśli ktoś kupił Leona ( auto mające przypominać samochód usportowiony ) z silnikiem diesla, mając do wyboru np. 1.8 T ewidentnie kierował się tym iż będzie robił duże przebiegi. Nie mówię że nie można trafić czegoś z takim przebiegiem w dieslu ale to są perełki i ich ceny są powyżej średniej.
mateusz9986
Zaawansowany

Miejscowość: Wałycz
Prawo jazdy: 0- 3-2010
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Renault Megane II ph II
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2007

19 Kwi 2017, 20:46

Kolega wyżej ma rację.

Spróbuj poszukać tylko od prywatnych użytkowników i z przebiegiem powyżej 300 tysięcy - wtedy będziesz miał większe szanse trafić samochód z realnym stanem licznika.
Rigbi
Nowicjusz

19 Kwi 2017, 20:48

Rigbi napisał(a):Pierwszy link - handlarz + mało realny przebieg+wysoka cena
Ten drugi już lepszy, ale cena wg mnie i tak za wysoka jak na ten samochód. Przebieg, sądząc po wytarciu włącznika świateł myślę, że ok. 300k (ale może i faktycznie jest te 170 realne, jeśli ktoś robił samochodem po nieco ponad 10k km rocznie )

Dlaczego sądzisz że handlarz??? 215 mało realny przebieg a 178 już może być realny???? Na ciemnym chociaż na zdjęciach nie rzuca sie w oczy ze bity i czym nie można wspomnieć przy srebrnym ale jakoś zdjęć też pozostawia wiele do życzenia
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

19 Kwi 2017, 20:56

(ale może i faktycznie jest te 170 realne, jeśli ktoś robił samochodem po nieco ponad 10k km rocznie

ehh, to był sarkazm... Napisałem przecież, że wg mnie ma te minimum 300 tysięcy. Po drugie ten jasny miał malowany bok, więc jak os spodu nie widać aby był spawany i słupki się dobrze "trzymają", to jest szansa, że jest po prostu po jakiejś stłuczce i drzwi były tylko malowane/wymieniane, a nie po dzwonie.

A co do handlarza - proszę Cię spójrz jeszcze raz na ten opis i auto.
Rigbi
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW 1 Coupe oraz BMW 1 Convertible Limited Edition Lifestyle
    Nowy pakiet wyposażeniowy Limited Edition Lifestyle świeci jeszcze jaśniejszym światłem dzięki walorom estetycznym BMW 1 Coupe i BMW 1 Convertible. Wchodzące w skład pakietu ekskluzywne dodatki wysokiej jakości zostały szczególnie ...
    Jak przygotowano Toyotę GT86 do programu Top Gear?
    Nowa Toyota GT86 została obsadzona w roli samochodu dla celebrytów w programie Reasonably Fast Car firmowanym przez Top Gear. Żeby samochód dobrze się spisał na słynnym torze testowym Top Gear, Toyota postanowiła ...

19 Kwi 2017, 21:05

Praktycznie wszyscy tak opisują auta i co wszyscy to handlarze??? Gość podaje Vin, także można sobie sprawdzić co nieco na własną rękę. Srebrny cały kolorowy nie tylko drzwi.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

19 Kwi 2017, 21:55

Jeszcze o tym myślałem
Rymu
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 04 2058
Auto: Audi
Silnik: TDI
Paliwo: Benzyna + CNG
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 1927

19 Kwi 2017, 22:57

A ja pomimo tej wymiany zdań zapytam rozsądnie - czy planujesz robić aż tak duże przebiegi / jeździć w trasie, aby kupować kilkunastoletniego diesla, w którym na starcie na pewno będzie do roboty coś z dieslowskiego osprzętu? Bo niskie spalanie to jedno (oczywiście w określonych warunkach), ale jak przyjdzie do serwisu to można niemiło się zdziwić.
Lepiej celować w B+G
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

19 Kwi 2017, 23:37

Propo VINu jakiś czas temu na moto detektyw było jakieś auto (sorry nie pamiętam już jakie) facet handlarz i podawał numer vin,auto "100% bezwypadkowe" a po sprawdzeniu vinu wyszło że pół auta było rozbite :lol:

Czarny Leon ze Skawiny wart uwagi i według mnie nie jest to handlarz.

Zerknij na te:
[link do oferty na Olx wygasł] - dopytaj czy ma udokumentowane wymiany tylko cena trochę wygórowana.
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

20 Kwi 2017, 09:57

Barol napisał(a):Propo VINu jakiś czas temu na moto detektyw było jakieś auto (sorry nie pamiętam już jakie) facet handlarz i podawał numer vin,auto "100% bezwypadkowe" a po sprawdzeniu vinu wyszło że pół auta było rozbite
ale wlasnie tu mamy plus ze mamy VIN i mozemy sobie co nieco sprawdzic w domu
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

20 Kwi 2017, 10:01

To nie handlarz, chyba że każdą osobę co sprzedaje 1 auto nazywamy handlarzem...
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Rok produkcji: 2007

20 Kwi 2017, 10:07

Kao wiem wiem ale taka sytuacja mi się akurat przypomniała :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Rok produkcji: 2012