Lexus GS - wymiana felg w moim aucie AWD

31 Lip 2009, 00:36

witam wszystkich , chce wymienic felgi w moim aucie AWD , na przód chcialbym dac mniejsze niz z tylu a mianowicie na przod chce dac 245/35R20 a na tyl 275/35 lub 30 R20 i nie wiem czy moge zrobic to w aucie na 4x4 które posiadam , czy cos by sie stalo , czy ma to duzy wplyw na silnik i skrzynie biegow , chce po prostu wiedziec czy moge to zrobic i nic sie zlego nie stanie ale nie jest to zalecne???

Z gory dziekuje za odpowiedzi . Nie wiem czy jest to odpowiedni dzial na takie pytanie jesli nie to prosze powiedziec gdzie mam sie dowiadywac o tym ???
Ostatnio edytowany przez Lukiusa, 31 Lip 2009, 22:25, edytowano w sumie 1 raz
Lukiusa
Nowicjusz

Miejscowość: obecnie New York
  • 08 Sie 2009, 11:53

w ukladzie 4x4 trzeba miec wszystko rowno nawet musisz cisnienie w kolach polnowac zeby rowno bylo
    kamilszczak01

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

R5 Turbo 3E - auto stworzone do driftu
      R5 Turbo 3E łączy w sobie ultratechniczny design i wybujałe formy z licznymi odniesieniami do sportu samochodowego oraz do świata gier wideo. Takie połączenie przenosi showcar w sferę nowoczesności i technologii na pograniczu ...
      Eurocargo ML180E25: pojemny i ładowny
      Od ubiegłorocznego faceliftingu Iveco Eurocargo nabrało przyjaznego, uśmiechniętego wyglądu. Czy ten uśmiech odzwierciedla również wewnętrzne zalety tego samochodu, mogliśmy sprawdzić, jeżdżąc 18-tonowym modelem Eurocargo ...