REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
No to trochę już ma więc sprawdź dokładnie też reduktor i wszelkie połączenia.damian87 napisał(a):ma 3 lata i na latanie prawie 60k km
Jeżeli mapa benzyny jest ok to po co chcesz ją kasować? Jak chcesz ją skasować to dobrze jest później na samej benzynie pojeździć żeby zrobiła się nowa mapa i dopiero zrobić adaptację do LPG.damian87 napisał(a):przez autoadaptacjie usunąć mapę benzynową i gazu czy mapy benzynowej nie kasować?
Tego nie pamiętam dokładnie, ale raczej nie potrzeba do mapy benzyny włączania autoadaptacji. W niektórych samochodach kasuje się ona jak np. odepniesz akumulator na dłuższy czas i komputer sobie sam radzi z tworzeniem nowej mapy.damian87 napisał(a):Ale jak skasuje mapę benzyny trzeba włączyć autoadaptacji aby z powrotem zebrać mapę benzyny czy mapa bedzie sie sama zbierała bez potrzeby włączania autoadaptacji?
damian87 napisał(a):postanowiłem ustawić gaz po czasach wtrysków i do tego sprawdziłem LTFT na PB i LPG.Dodam że u mnie jeden bank jest od cylindrów 1,2,3 i drugi od cylindrów 4,5,6. Otóż na PB jest -2.3% i -3% ale za to na LPG jest -20.3% i +3%. o co Chodzi? coś nie tak z którymś wtryskiem gazu?
damian87 napisał(a):Mam pytanie i proszę mnie od razu nie mieszać z błotem... bo do tej pory stroiłem instalacje za pomocą autoadaptacji teraz chce to zrobić po korekcie czasów wtrysków, czy po autokalibracji tak jak przy strojeniu przez autoadaptacjie usunąć mapę benzynową i gazu czy mapy benzynowej nie kasować?