Lexus is200 , Wrocław.

10 Gru 2015, 07:01

Witam wszystkich,

czy miał ktoś okazję sprawdzać tego lexa we Wrocku ?

[link do oferty na Olx wygasł]

Dziwna sprawa, bo autor ogłoszenia próbował już sprzedawać ten samochód wcześniej, w październiku z dokładnie takim samym opisem... co można o tym sądzić ?

Pozdrawiam
brawurek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 02 2011
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: nie mam

10 Gru 2015, 07:08

jest też ogłoszenie na lexusforum i tam możesz gościa powypytywać co i jak
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

10 Gru 2015, 07:28

Złapałem kontakt juz wczoraj lecz ogłoszenie na olx pojawilo sie później. W ogłoszeniu nie ma zdjęcia łączenia dachu z przednią szybą.
Wyczytałem, że to znany problem w lexusach bez szyberdachu, że spod uszczelki wychodzi ruda na dach - czy to prawda? Małe purchle wydają się być na całej szerokosci krawędzi dachu...
brawurek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 02 2011
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: nie mam

10 Gru 2015, 08:27

brawurek napisał(a):Wyczytałem, że to znany problem w lexusach bez szyberdachu, że spod uszczelki wychodzi ruda na dach - czy to prawda? Małe purchle wydają się być na całej szerokosci krawędzi dachu...

zdarza się ale czy to wada fabryczna czy efekt uszkodzenia to nie wiem - u mnie wszystko jest ok
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

10 Gru 2015, 08:58

Ciężko powiedzieć nie widząc zdjęć,jeżeli masz okazję- podpytaj właściciela. Opis wydaje się być uczciwy,na wszelki wypadek zbadaj go miernikiem lakieru. Ruda na drzwiach może być wynikiem odprysku lakieru przy częstym otwieraniu drzwi.
Salko
Aktywny

Auto: Seat Leon
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Objawy uszkodzenia turbosprężarki
    Obecnie niemal każdy samochód z silnikiem diesla jak i benzynowym wyposażony jest w turbosprężarkę. Ma ona na celu zwiększenie ilości powietrza doprowadzanego do cylindrów a co za tym idzie zwiększenie jego mocy. Niestety ...