Lexus is250 - ocena ogłoszenia

11 Mar 2018, 21:17

Witam, chciałbym was prosić o opinie ogłoszenia. Lexus Is250,
-dwóch właścicieli
-145tys km przebieg
-dwa komplety kół
-nowa sprężarka klimatyzacji z gwarancją
-servis ASO

I tu się zatrzymajmy, proszę was o zwrócenie uwagi na dwie ostatnie pieczątki. Jest to zwykły warsztat, specjalizacja w Porsche. Przebieg z trzeciej od końca pieczątki do drugiej to w rok i 9mc 21tkm, a ostatnia pieczątka to w rok 17tkm. Więc na niemieckie drogi całkiem okej, ale przez to że to nie ASO to zaświeciła się mi lampka, może te ostatnie przybite tylko aby była ciągłość po znajomości?

[link do mobile.de wygasł]

Dieses Angebot habe ich bei mobile.de gefunden:

Lexus IS 250 Aut. Sport Line
Erstzulassung: 07/2006
Kilometerstand: 145.000 km
Kraftstoffart: Benzin
Leistung: 153 kW (208 PS)

Preis: 9.800 €
Piuke
Początkujący

Prawo jazdy: 01 09 2012
Auto: Nie mam

11 Mar 2018, 21:46

Piuke napisał(a): ale przez to że to nie ASO to zaświeciła się mi lampka, może te ostatnie przybite tylko aby była ciągłość po znajomości?

Kupujesz dwunastoletni samochód. Ma być serwisowany w ASO zostawiając tam przy każdej [...] spory % wartości?
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

12 Mar 2018, 12:06

Racja, człowiek szuka ideału w 12letnim aucie. Ale wiadomo chciałby jak najlepiej. Pojadę, obejrzę, porozmawiam i wezmę lub nie. :)
Piuke
Początkujący

Prawo jazdy: 01 09 2012
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co to jest Defensive Driving?
    Amerykanin Chris Imhoff z National Safety Council jako pierwszy sformułował reguły "Defensive Driving" (DD), czyli jazdy defensywnej. Pierwszy kurs DD zorganizowano w USA w 1964 roku. Od 50 lat w krajach anglosaskich oraz ...