Lexus LF-LC - nowy samochód koncepcyjny

02 Sty 2012, 17:57

Obierając nowy kierunek projektowania Lexus idzie o jeden krok dalej prezentując na North American International Auto Show w Detroit koncepcyjne sportowe coupe LF-LC 2 +2.

Lexus LF-LC - nowy samochód koncepcyjny Lexus LF-LC - nowy samochód koncepcyjny Lexus LF-LC - nowy samochód koncepcyjny Lexus LF-LC - nowy samochód koncepcyjny

Projektowanie rozpoczęto od czystej kartki papieru. Lexus LF-LC łączy w sobie najnowocześniejszą technologię i organiczne kształty, aby jeszcze lepiej połączyć kierowcę z samochodem. Czyste linie pojazdu podkreślają ruch, tworząc charakterystyczny wygląd tego futurystycznego sportowego coupe.

Pomyślany jako ćwiczenia projektowe do wyznaczania przyszłych kierunków projektowania Lexusa, LF-LC został stworzony w studio projektowym Calty w Newport Beach w Kalifornii.

POLECAMY Lexus pokaże nowy samochód koncepcyjny na salonie w Detroit

źródło: toyota.pl
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

08 Sty 2012, 17:40

Jak dla mnie jest poprostu cudowny
dawno tak pieknego auta nie widziałem
mysle że znajdzie wielu nabywców
ciekawe kiedy będzie można nim w NFSie pościgać sie :P
Joorny
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 42
Prawo jazdy: 01 01 1985
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Tuning Show 2009 - Kraków / relacja
    Zwiedzający podczas 7.Tuning Show w Krakowie mogli zobaczyć mi. in. samochód rajdowy Janusza Kuliga, Ford Focus WRC, którym wywalczał tytuły mistrza Polski w latach 2000-2001. Ponadto był tylno napędowy Ford ...